Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημόσιοι υπάλληλοι: Σε συνεργασία με τη Microsoft η κατάρτιση σε ψηφιακές δεξιότητες

Δημόσιοι υπάλληλοι: Σε συνεργασία με τη Microsoft η κατάρτιση σε ψηφιακές δεξιότητες

Σε βάθος χρόνου το πρόγραμμα σχεδιάζεται να καλύψει 250.000 εργαζομένους του δημόσιου τομέα.

Πενήντα υπάλληλοι του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης εκπαιδεύτηκαν από τη Microsoft για την ψηφιακή κατάρτιση των δημοσίων υπαλλήλων στο πρώτο στάδιο του προγράμματος Microsoft Civil Servants Academy.

Η συνεργασία της Microsoft και της ΕΚΔΑΑ έχει ως απώτερο στόχο την εκπαίδευση και πιστοποίηση έως και 250.000 δημοσίων υπαλλήλων σε διαφορετικές ψηφιακές ιδιότητες.

Το πρόγραμμα αφορά την εκπαίδευση και πιστοποίηση Εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ σε τεχνολογίες cloud, την παροχή εκπαιδευτικού υλικού της Microsoft, διαδραστικά εργαστήρια, vouchers πιστοποίησης, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάπτυξης και υλοποίησης νέων προγραμμάτων σε τεχνολογίες cloud.

Παράλληλα, το ΕΚΔΔΑ θα έχει και την ευκαιρία να αποκτήσει μια δεξαμενή πιστοποιημένων εκπαιδευτών του Microsoft Office.

«Συνεργασίες όπως αυτή του ΕΚΔΔΑ με την Microsoft, έχουν πραγματικά τη δύναμη να ξανασυστήσουν το Δημόσιο στους πολίτες» δήλωσε η απερχόμενη πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου  Παρασκευή Δραμαλιώτη.

«Ερχόμαστε πιο κοντά στο στόχο μας να εκπαιδεύσουμε και να πιστοποιήσουμε άμεσα μέχρι 250.000 δημοσίους υπαλλήλους σε νέες τεχνολογίες και ψηφιακές δεξιότητες. Μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε πλέον τους δικούς μας πιστοποιημένους εκπαιδευτές μέσα στο ΕΚΔΔΑ και έτσι να καλύψουμε τις ψηφιακές ανάγκες των υπαλλήλων με εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες. Η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, το κράτος αλλάζει, οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλάζουν και αυτό είναι μια διαδικασία για την οποία μόνο υπερήφανοι μπορούμε να είμαστε».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Microsoft, Γιάννα Ανδρονοπούλου δήλωσε: «Η κατάρτιση των εκπαιδευτών που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας με το δημόσιο για το ευρύτερο καλό, καταδεικνύοντας με τον πιο απτό τρόπο πως η χώρα έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει ευκαιρίες μέσω της ψηφιακής καινοτομίας».

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα πιστοποιούνται στα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης του ΕΚΔΔΑ και της Microsoft θα μοριοδοτούνται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024