Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σήμερα το τελευταίο αντίο στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Σήμερα το τελευταίο αντίο στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην οικία Βαρδή Βαρδινογιάννη στην Εκάλη, θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης, η εξόδιος ακολουθία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 11:00 το πρωί, επίσης σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη άφησε ως παρακαταθήκη σπουδαίο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, ως πρόεδρος της Ελπίδας, του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO.

Το ανθρωπιστικό της έργο είχε στο επίκεντρο τα παιδιά. Όπως είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα «Έδωσα μια υπόσχεση ζωής πιστεύοντας πως η ζωή ενός και μόνο παιδιού αξίζει για να αγωνίζεσαι. Και έδωσα αυτή την υπόσχεση τη στιγμή που αντίκρυσα τα δακρυσμένα μάτια μιας μητέρας στο διάδρομο του νοσοκομείου».

Με αναφορές στο σπουδαίο έργο της τα συλλυπητήρια μηνύματα

Το σπουδαίο φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη μνημονεύτηκε στα συλλυπητήρια μηνύματα.

«Ταύτισε την παρουσία της με την προσφορά ειδικά στα παιδιά» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

«Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπήρξε μια ξεχωριστή διεθνής προσωπικότητα στον χώρο της φιλανθρωπίας» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έθεσε στο επίκεντρο του ανθρωπιστικού της έργου την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ήταν πολύτιμος αρωγός σε κάθε μεγάλη εθνική υπόθεση» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη αποχαιρέτησαν επίσης ο Τζορτζ Τσούνης, ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Γιάννης Μώραλης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας ότι ήταν «μια γυναίκα που έκανε πάντα τα αδύνατα δυνατά και δεν σταμάτησε ποτέ να μοιράζει απλόχερα ΕΛΠΙΔΑ και ΑΓΑΠΗ στους γύρω της και στα ΠΑΙΔΙΑ που τόσο αγαπούσε».

Στη ζωή και το έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη ως «σημείο αναφοράς και πρότυπο για τις επόμενες γενιές» αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. «Μέσα από τον αγώνα της, χάρισε ζωή σε εκατοντάδες παιδιά, έδωσε κουράγιο και δύναμη στους γονείς τους και άφησε ως παρακαταθήκη ένα πολύτιμο κεφάλαιο στην πατρίδα μας».

Ιδιαίτερα συγκινητικό το αντίο της Νάνας Μούσχουρη, που συνδεόταν με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη με φιλία ετών. «Αγαπημένη μου φίλη θα σε αισθάνομαι πάντα δίπλα μου» έγραψε σε ανάρτησή της η ερμηνεύτρια με αναφορά και εκείνη στο έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στην «Ελπίδα».

Το πλούσιο ανθρωπιστικό έργο και η κοινωνική προσφορά

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη τα τελευταία 30 χρόνια, κατάφερε να υλοποιήσει πολυσχιδές ανθρωπιστικό έργο, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα το παιδί και τον παιδικό καρκίνο. Στο πλαίσιο του έργου της, ίδρυσε τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και τον Σύλλογο «Όραμα ελπίδας».

Οι δραστηριότητες του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» έχουν στο επίκεντρο τους, τα παιδιά, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα ευάλωτα άτομα. Πέραν του πολυσχιδούς έργου της στο εσωτερικό, η ίδια από το 1999 είχε τον τίτλο της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO. Μέσα από τα καθήκοντα της, προωθούσε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό και τη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και η ίδια έχει λάβει πολλούς τιμητικούς τίτλους και βραβεία όπως τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Χρυσό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών, τους τίτλους του Ιππότη και του Αξιωματικού της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, το Οφφίκιο της Αρχόντισσας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, το Παράσημο «Εξαίρετης Προσφοράς» της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Παράσημο της Τιμής της Δημοκρατίας της Γεωργίας το Μεγάλο Βραβείο της Χάρτας των Παρισίων ενάντια στον καρκίνο, το Βραβείο “Ripple of Hope” του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights», το Μετάλλιο «Μητέρα Τερέζα» της Αλβανικής Δημοκρατίας, το Παράσημο Διεθνούς Φιλίας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, το Βραβείο Hellenic American Leadership του “The Hellenic Initiative”, το Βραβείο «Malala» του European Student Council.

Είναι επίσης η μόνη Ελληνίδα στην οποία έχει απονεμηθεί ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Ευποιίας της Ελληνικής Δημοκρατίας (2020).

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024