Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Νεκρές δύο γυναίκες στη Νεβάδα μετά από πεζοπορία μέσα στον καύσωνα

ΗΠΑ: Νεκρές δύο γυναίκες στη Νεβάδα μετά από πεζοπορία μέσα στον καύσωνα

Δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές στο πολιτειακό πάρκο έξω από τη Νεβάδα το Σάββατο, αφού μια ομάδα πεζοπόρων παρατήρησε ότι έλειπαν.

Αρκετοί πεζοπόροι είδαν τις γυναίκες να μπαίνουν στο πάρκο το πρωί του Σαββάτου και ανησύχησαν όταν δεν τις είδαν να επιστρέφουν, όπως ανέφερε η πολιτειακή αστυνομία της Νεβάδα σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή.

Έτσι, οι πεζοπόροι κάλεσαν την αστυνομία αφού ο καύσωνας εκείνη την ημέρα ήταν μεγάλος και ανησύχησαν. Όταν η αστυνομία της πολιτείας της Νεβάδα έφτασε για να ερευνήσει γύρω στις 2:45 μ.μ., ανακάλυψε τη μία από τις δύο γυναίκες νεκρή κατά μήκος ενός από τα μονοπάτια πεζοπορίας.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν στη συνέχεια τη βοήθεια μιας ομάδας έρευνας και διάσωσης του Μητροπολιτικού Αστυνομικού Τμήματος του Λας Βέγκας στην εύρεση της δεύτερης γυναίκας.

Στη συνέχεια ανακάλυψαν το πτώμα της άλλης πεζοπόρου σε ένα φαράγγι. Η αστυνομία δεν δημοσίευσε στοιχεία ταυτότητας για τους νεκρούς, ούτε και την αιτία θανάτου.

16 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα

Το Valley of Fire State Park, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, βρίσκεται περίπου 45 λεπτά βορειοανατολικά του κέντρου του Λας Βέγκας, όπου οι θερμοκρασίες έφτασαν σε τριψήφια επίπεδα το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, η μέγιστη θερμοκρασία του Σαββάτου ήταν 114 βαθμοί, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι θάνατοι έρχονται μόλις λίγες ημέρες μετά την κατάρρευση και τον θάνατο ενός 71χρονου πεζοπόρου στο κοντινό Εθνικό Πάρκο Death Valley, καθώς οι καυτές θερμοκρασίες πλησίαζαν τους 120 βαθμούς.

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Κλαρκ δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι υπήρξαν τουλάχιστον 16 επιβεβαιωμένοι θάνατοι που σχετίζονται με τη ζέστη στο Λας Βέγκας, καθώς βιώνει ένα καταπιεστικό κύμα καύσωνα, αν και ο πραγματικός αριθμός θα μπορούσε να είναι υψηλότερος.

Συνεχίζεται ο καύσωνας

Η ζέστη ρεκόρ συνεχίζει να ψήνει τις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νότια Νεβάδα παραμένει υπό προειδοποίηση για υπερβολική ζέστη και οι αξιωματούχοι έχουν παροτρύνει τους κατοίκους να περιορίσουν τις υπαίθριες δραστηριότητες.

Την περασμένη εβδομάδα, η Delta Air Lines ακύρωσε μια πτήση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Harry Reid του Λας Βέγκας, αφού oρισμένοι επιβάτες και μέλη του πληρώματος λιποθύμησαν λόγω της ζέστης και χρειάστηκε να μεταφερθούν με φορείο από την πτήση.

Sports in

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σέσαρ Λουίς Μενότι (pic)

Στα 85 του χρόνια ο θρυλικός Σέσαρ Λουίς Μενότι άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την Αργεντινή και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024