Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αστυνομικός άφησε τον σκύλο του να επιτεθεί σε έναν μαύρο άνδρα αφού είχε παραδοθεί

ΗΠΑ: Αστυνομικός άφησε τον σκύλο του να επιτεθεί σε έναν μαύρο άνδρα αφού είχε παραδοθεί

Νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσία και βίας σημειώθηκε στις ΗΠΑ όταν ένα μαύρος άνδρας δέχτηκε επίθεση από τον σκύλο ενός αστυνομικού αφού πρώτα είχε παραδοθεί.

Ένας άοπλος μαύρος άνδρας δέχθηκε επίθεση από το σκυλί K-9 ενός αστυνομικού στις ΗΠΑ, καθώς παραδόθηκε στις αρχές με τα χέρια ψηλά.

Παρά το γεγονός ότι ένας αστυνομικός της Πολιτείας του Οχάιο προέτρεψε επανειλημμένα τους αστυνομικούς να μην αφήσουν το σκυλί ελεύθερο, εκείνοι το έκαναν.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 4 Ιουλίου, αφού οι αστυνομικοί είχαν εμπλακεί σε μακρά καταδίωξη ενός φορτηγού που οδηγούσε ο 23χρονος Jadarrius Rose. Από το όχημα έλειπε ένας λασπωτήρας και είχε παραλείψει να σταματήσει για έλεγχο, όπως αναφέρεται σε έκθεση της Πολιτειακής Αστυνομίας Αυτοκινητοδρόμων του Οχάιο.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Πολιτειακή Αστυνομία Αυτοκινητοδρόμων του Οχάιο δείχνει έναν αστυνομικό να βγαίνει από ένα όχημα, να σημαδεύει με όπλο προς το φορτηγό και να διατάζει τον οδηγό να βγει έξω.

Η στιγμή της επίθεσης

«Πέσε στο έδαφος, αλλιώς θα σε δαγκώσουν!» φωνάζει ένας αστυνομικός ενώ ένας γερμανικός ποιμενικός της αστυνομίας συγκρατείται από τον χειριστή του.

Ο άνδρας φαίνεται να στέκεται μπροστά από το όχημα με τα χέρια του υψωμένα, καθώς οι αστυνομικοί τον διατάζουν να πέσει στο έδαφος.

Λίγα λεπτά αργότερα, ένας αξιωματικός εξαπέλυσε έναν αστυνομικό σκύλο πάνω στον Rose, παρόλο που ένας άλλος αστυνομικός είπε να μην απελευθερώσουν τον σκύλο.

«Μην απελευθερώσετε τον σκύλο – με τα χέρια ψηλά», ακούγεται να φωνάζει.

Το βίντεο δείχνει τον σκύλο να τρέχει προς τον άνδρα και να τον δαγκώνει. Ο Ρόουζ ουρλιάζει δυνατά και ακούγεται να λέει «Πάρτε τον σκύλο από πάνω μου… σας παρακαλώ… σας παρακαλώ… πάρτε τον από πάνω μου».

Ένας αστυνομικός των πολιτειακών αρχών φωνάζει: «Πάρτε τον σκύλο από πάνω του», ενώ οι τροχονόμοι έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες.

Ο 23χρονος νοσηλεύτηκε στο Adena Regional Medical Center και δήλωσε πως κανε διανομή στο Οχάιο και ήθελε απλώς να κάνει την παράδοση και να πάει σπίτι του.

Αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο νεαρός κατηγορήθηκε για μη συμμόρφωση.

«Αυτού του είδους η βάρβαρη συμπεριφορά ξύπνησε φρικτές αναμνήσεις»

Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του παραρτήματος της NAACP(Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Μαύρων Ατόμων) στο Κολόμπους, Νάνα Γουάτσον, χαρακτήρισε τις ενέργειες των αστυνομικών «βάρβαρες».

Συγκεκριμένα, είπε:

«Αυτού του είδους η βάρβαρη συμπεριφορά ξύπνησε φρικτές αναμνήσεις και εικόνες από την εξαπόλυση σκύλων σε ακτιβιστές των πολιτικών δικαιωμάτων που συνέβησαν στο Νότο κατά τη δεκαετία του 1960. Αυτή η συμπεριφορά αντνακλά την άδικη και διακριτική μεταχείριση που έλαβαν οι μαύροι στο Μισισιπή, τη Τζόρτζια και την Αλαμπάμα, την οποία δεν επιθυμούμε να ξαναδούμε και/ή να θυμηθούμε. Ελπίζουμε να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα και να αποδοθεί δικαιοσύνη μέχρι και πειθαρχική δίωξη/απόλυση του εμπλεκόμενου αστυνομικού».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024