Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνεται το χωριό Άγιοι - Νέο μήνυμα του 112

Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνεται το χωριό Άγιοι – Νέο μήνυμα του 112

Ακόμα ένα χωριό εκκενώνεται στην Κάρυστο, όπου από χθες το απόγευμα μαίνεται η φωτιά

Εντολή εκκένωσης δόθηκε στους κατοίκους του χωριού Άγιοι, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται από χθες, Κυριακή, στην Κάρυστο. Με μήνυμα που στάλθηκε από το 112, οι κάτοικοι του χωριού καλούνται να το εγκαταλείψουν και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Άγιοι, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο.  Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 για το χωριό Πλατανιστός στην Κάρυστο ενώ νωρίτερα, στις 3 τα ξημερώματα, εκκενώθηκαν  οι περιοχές Λιβάδι και Καστρί Καρύστου Ευβοίας λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Εύβοιας κ. Γίγα, οι αναζωπυρώσεις στην Κάρυστο είναι συνεχείς και «πολλές από αυτές είναι απειλητικές αφού οι φλόγες κατευθύνονται σε οικισμούς».

Όπως ανέφερε λίγο μετά τις 14:00, «την τελευταία ώρα υπάρχει μια αναζωπύρωση προς το Καστρί, βορειοανατολικά του Πλατανιστού και μία άλλη είναι κοντά στο χωριό Λειβάδι. Και τα δύο αυτά μέτωπα πριν ήταν σε ύφεση».

Στην περιοχή επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη ενώ πολλοί οικισμοί είχαν εκκενωθεί από το βράδυ της Κυριακής και τα ξημερώματα σήμερα, και συγκεκριμένα οι Πλατύς Γιαλός, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024