Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Επιστροφή στην εποχή της Τζέιν Όστεν – Οι νέοι παντρεύονται για ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους

Βρετανία: Επιστροφή στην εποχή της Τζέιν Όστεν – Οι νέοι παντρεύονται για ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους

Η τελευταία φορά που οι τιμές των σπιτιών ήταν τόσο ακριβές σε σχέση με τα μέσα εισοδήματα ήταν το 1876, δηλαδή πριν από σχεδόν 150 χρόνια.

Χωρίς περηφάνια και καμιά προκατάληψη οι νέοι της Βρετανίας ερωτεύονται όχι με το μάτι, αλλά ανάλογα με το σπίτι που μπορεί να τους προσφέρει ο επίδοξος σύντροφός τους.

Η στεγαστική κρίση στη Βρετανία έχει κάνει την Τζέιν Όστεν και πάλι σχετική, γράφει ο Guardian.

Το αγόρι της Ρόζι, ο Καρλ είναι απλά καταπληκτικός. Κερδίζει περισσότερα από εκείνη, πληρώνει για την παίρνει μαζί του στα επαγγελματικά του ταξίδια και της δανείζει μετρητά όποτε χρειάζεται.

Το μόνο κακό είναι ότι εκείνη δεν είναι σίγουρη πως αυτός την αγαπάει για την όμορφη εμφάνιση της και την καλή της καρδιά ή για… το υπέροχο διαμέρισμα που της είχαν αγοράσει οι γονείς της, όταν οι τιμές των ακινήτων δεν είχαν εκτοξευτεί στα ουράνια.

Στεγαστική κρίση η προξενήτρα

Τα ραντεβού στην εποχή της στεγαστικής κρίσης θυμίζουν αρκετά αυτά που περιέγραφε στα βιβλία της η Τζέιν Όστεν πριν από 200 χρόνια, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Δηλαδή, ουδείς νοιάζεται να μείνει με την κοπέλα που ερωτεύτηκε, αλλά όλοι σκέφτονται σοβαρά να οδεύσουν εις γάμον κοινωνία με όποια έχει σπίτι στο όνομα της για να ζήσουν μαζί. Το ίδιο ισχύει και για τις νέες ακόμα και επιτυχημένες Βρετανίδες με καλούς μισθούς, αλλά όχι τόσο καλούς που να τους επιτρέπουν την αγορά ενός σπιτιού, που αναζητούν υποχρεωτικά από τον σύντροφο που θα διαλέξουν να σταθεί στο πλευρό τους.

Κι α αυτό μοιάζει υπερβολικό, αρκεί να σημειωθεί ότι σήμερα η αγορά ενός σπιτιού στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 10 φορές πάνω από τα μέσα εισοδήματα, ενώ τα ενοίκια είναι απλά απλησίαστα. Η τελευταία φορά που οι τιμές των σπιτιών ήταν τόσο ακριβές σε σχέση με τα μέσα εισοδήματα ήταν το 1876, δηλαδή πριν από σχεδόν 150 χρόνια.

Η στεγαστική κρίση καθορίζει την προσωπική ζωή των millennials, όσων δηλαδή γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000, αφού τους αναγκάζει να επιλέγουν σύντροφο βάσει της ανάγκης τους να έχουν κάπου να μείνουν.

Συγκάτοικοι με το ζόρι για το κεραμίδι

Έρευνα του 2022 του Spare Room αποκάλυψε ότι το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων της ήταν πρόθυμο να συγκατοικήσει με έναν νέο ερωτικό ενδιαφέρον αμέσως, απλά και μόνο για να γλιτώσει χρήματα, ενώ ένας στους 10 εξ αυτών παραμένει σε σχέσεις που έχουν τελειώσει, επειδή δεν μπορεί να μετακομίσει.

Μάλιστα, από όσους τελικά το τολμούν, οι περισσότεροι παραμένουν στο ίδιο σπίτι και συγκατοικούν με τους πρώην συντρόφους τους για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Όπως εκτιμά ο οικονομολόγος Πήτερ Κένγουι, με δεδομένο ότι τα τρία τέταρτα των σπιτιών στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήκει σε άτομα άνω των 50 ετών, σύντομα οι άνθρωποι θα παντρεύονται μόνο όποιον θα κληρονομήσει μετά βεβαιότητας ένα σπίτι, ακριβώς όπως συνέβαινε στα βιβλία της Τζέιν Όστεν.

Ο κύριος Ντάρσι μπορεί να ήταν γοητευτικός, αλλά η έπαυλη του ήταν ομολογουμένως ωραιότερη.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024