Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το θερμόμετρο θα… σπάσει

Το θερμόμετρο θα… σπάσει

Η περίπτωση Μίροτιτς ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία

Το πιο καυτό μεταγραφικό καλοκαίρι στην ιστορία της ενιαίας Ευρωλίγκας όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά επιφυλάσσει και νέες μεγάλες συγκινήσεις μέχρι να αποκαλυφθεί ο τελικός προορισμός του Νίκολα Μίροτιτς.

Θα είναι στην Ελλάδα, στην Ιταλία ή στη Γαλλία, με Παναθηναϊκό, Αρμάνι και Μονακό να φαίνονται ως πιο πιθανοί προορισμοί του (η τελική επιλογή είναι δική του).
Και όλα αυτά σε μια σεζόν όπου το ΝΒΑ πήρε με…ψίχουλα 2+1 μεγάλους πρωταγωνιστές της Ευρωλίγκας (Βεζένκοβ, Μίσιτς + Εξουμ).

Πραγματικά αυτό το καλοκαίρι τα λεφτά που έπεσαν στο τραπέζι των μεταγραφών δεν έχουν προηγούμενο και ακόμα και οι παίκτες…τρελλάθηκαν εκτός από τα αφεντικά και ζητούν τον ουρανό με τα άστρα.

Όπως για παράδειγμα ο Εντι Ταβάρες που ζητάει από τη Ρεάλ Μαδρίτης συμβόλαιο αλά…Σλούκα για να παραμείνει κάτοικος Ισπανίας.

Ας μην κρυβόμαστε η μετακίνηση του διεθνή γκάρντ στον Παναθηναϊκό από τον Ολυμπιακό ήταν η κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού (σε οικονομικά δεδομένα, επικοινωνιακό γκέλ και πολλά άλλα) και αρκεί και μόνο να δει κανείς που ήταν ο (17ος και προτελευταίος πέρυσι) Παναθηναϊκός στη λίστα των ομάδων που έχουν πιθανότητες για κατάκτηση της Ευρωλίγκας και που είναι τώρα μετά τις 10 μεταγραφές που έχει ήδη κάνει (άλλοι τόσοι παίκτες αποχώρησαν).

Οι ισορροπίες όσον αφορά στις ομάδες, που μπορούν να πάνε στο φάιναλ-φορ, αλλάζουν σχεδόν καθημερινά και αλήθεια ποιος μπορεί να αγνοήσει την περσινή – πρωτάρα σε τέτοιες διαδικασίες – Μονακό;

Οι Μονεγάσκοι πήραν τη…δόξα της κορυφαίας (με βάση το όνομα) μεταγραφής του καλοκαιριού από τον Παναθηναϊκό φέρνοντας στο πριγκιπάτο τον άσο του ΝΒΑ Κέμπα Ουόκερ με μεγάλη θητεία στο μαγικό κόσμο του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου.

Ναι στα 33 του πλέον, όμως δεν παύει να είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα και να δημιουργεί αίσθηση όπως κάποιες εποχές είχε γίνει με τον Μπόμπ Μάκαντου που είχε φέρει η Τρέισερ Μιλάνου, τον Ντομινίκ Γουίλκινς από τον Παναθηναϊκό ή τον Αλεν Αϊβερσον από τη Μπεσίκτας άσχετά εάν οι δύο πρώτοι έφτασαν τις ομάδες τους μέχρι το θρόνο του πρωταθλητή Ευρώπης ενώ ο Αϊβερσον δεν είχε αυτή την ευκαιρία καθώς η ομάδα του δεν έπαιζε σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Η Μονακό δημιούργησε μια τρομερή περιφερειακή γραμμή με τον Κέμπα Ουόκερ δίπλα στους Μάικ Τζέιμς, Έλι Οκόμπο και Τζόρνταν Λόιντ και για όσους…ανησυχούν για σύγχυση ρόλων και ότι η ομάδα θα χρειάζεται…3-4 μπάλες την απάντηση δίνει ένας παίκτης της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς, Ο Τζον Μπράουν, έστειλε το δικό του μήνυμα γράφοντας στο Instagram:

«Την περσινή σεζόν όλοι λέγατε πως θέλουμε τρεις μπάλες για να παίξουμε… Αποτελέσματα: Κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας, πρόκριση στο Final Four, κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τώρα λέτε πως θέλουμε τέσσερις μπάλες… Αποτελέσματα: Ω Θεέ μου!».

Και όμως ακόμα το μεταγραφικό παζάρι (που είχε και μια ακόμα ελληνική μεταγραφή όχι τόσο ηχηρή σαν του Κώστα Σλούκα αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον και λέμε για αυτήν του Νίκου Ρογκαβόπουλου στη Μπασκόμια που είναι ένα μεγάλο στοίχημα) είναι «καυτό» ιδιαίτερα από τη στιγμή που είναι ελεύθερος σε αυτό ένας παίκτης σαν τον Μίροτιτς !
Όλοι περιμένουν το που θα καταλήξει με την Παρτίζαν (στην οποία ο Μίροτιτς είχε δώσει το λόγο του παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του τεχνικού διευθυντή της Ζόραν Σάβιτς) να καταγγέλει ότι σε λίγες μέρες θα φανεί το σχέδιο του παίκτη και το γιατί αθέτησε την υπόσχεσή του για να υπογράψει. Και αυτό δεν θα είναι οι απειλείς που κατήγγειλε ότι δέχθηκε.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μόλις άνοιξε το τάμπλετ του με το που προσγειώθηκε το αεροπλάνο του βρήκε 10.000 μηνύματα που έκαναν λόγο ότι «πετάει» για το Βελιγράδι για να φέρει στον Παναθηναϊκό τον Μίροτιτς.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν στη σερβική πρωτεύουσα αλλά ότι ταξίδεψαν στην Κυανή Ακτή και τη Νίκαια της Γαλλίας με το γιό του ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά τη συναυλία του γνωστου τραγουδιστή, Weeknd.

Στην Ευρώπη την ίδια ώρα εμφανίζονται και…σενάρια περί αποχώρησης του Μάικ Τζέιμς από τη Μονακό εάν πάρει τον Μίροτιτς, ενώ στην Αρμάνι δεν γνώριζαν τίποτε (όπως έλεγαν) για τις προθέσεις του Σέρβου.

Αναμφίβολα ένα «καυτό» μεταγραφικό καλοκαίρι έχει και άλλα επεισόδια, με το φινάλε του να είναι ίσως και το πιο ηχηρό.

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024