Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκυλακάκης: Συμμετοχή ιδιωτών στην «ενεργή διαχείριση» των δασών

Σκυλακάκης: Συμμετοχή ιδιωτών στην «ενεργή διαχείριση» των δασών

Για τις πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα μίλησε στο CNN o υπουργός Περιβάλλοντος Θ.Σκυλακάκης καταθέτοντας πρόταση συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην «ενεργή διαχείριση» των δασών, όπως είπε, για την αποτελεσματική προστασία τους.

Τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην «ενεργή διαχείριση» των δασών πρότεινε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Με δηλώσεις του στο CNN ο υπουργός περιέγραψε την κατάσταση στην Ελλάδα με τις πυρκαγιές και τόνισε πως «απαιτούνται οικονομικοί πόροι και συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα και της »αγοράς» για τον καθαρισμό των δασών».

Μάλιστα, όπως σημείωσε, «χρειαζόμαστε τον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να αξιοποιήσουμε την καύσιμη ύλη που έχει συγκεντρωθεί στα δάση εδώ και δεκαετίες: Είτε για βιοκαύσιμα, είτε για ενέργεια είτε για προϊόντα ξύλου».

Αλλαγή τρόπου πρόληψης

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη απαιτείται αλλαγή του τρόπου πρόληψης των δασών «διαφορετικά θα χάσουμε τα δάση».

«Πρέπει ο ιδιωτικός τομέας να γίνει μέρος της πολιτικής μας. Είναι ανάγκη να εμπλακεί ώστε να βγει η καύσιμη ύλη (σ.σ. βιομάζα) από τα δάση και να αξιοποιηθεί από την αγορά».

Ο ίδιος εξήγησε πως τόσο στη Μεσόγειο όσο και στις ΗΠΑ το μεγάλο πρόβλημα είναι η βιομάζα που έχει συσσωρευτεί στα δάση και μετατρέπει τις φωτιές σε μέγα-πυρκαγιές. «Η κλιματική κρίση είναι εδώ», τόνισε σε άλλο σημείο «και δίνουμε μάχες απέναντι στις πυρκαγιές. Στην Ελλάδα είχαμε δύο κύματα καύσωνα που ευνόησαν την εκδήλωση των πυρκαγιών.

Υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει αυξήσει τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και τον αριθμό των πυροσβεστών. Δαπανήσαμε 150 εκατ. ευρώ τα δύο χρόνια για την πρόληψη των δασών. Γίνεται προετοιμασία ανοίγουμε αντιπυρικές ζώνες και λαμβάνουμε και άλλα προληπτικά μέτρα».

Ενεργή διαχείριση

Ο κ. Σκυλακάκης μίλησε για την «ανάγκη ενεργής διαχείρισης των δασών με την ανάμειξη και του ιδιωτικού τομέα».

Όπως εξήγησε, με τον τρόπο αυτό, δηλαδή τη συμμετοχή της αγοράς στον καθαρισμό των δασών, την αξιοποίηση της καύσιμης ύλης, ο δημόσιος τομέας συγκεντρώνει περισσότερους πόρους που μπορούν να διατεθούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024