Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Εξαπέλυσε την 20η αεροπορική επιδρομή του μέσα στο 2023 κατά της Συρίας

Ισραήλ: Εξαπέλυσε την 20η αεροπορική επιδρομή του μέσα στο 2023 κατά της Συρίας

Ομοβροντίες ισραηλινών πυραύλων που εξαπολύθηκαν από το κατεχόμενο υψίπεδο Γκολάν έβαλαν στο στόχαστρο ορισμένες θέσεις στα περίχωρα της Δαμασκού, τραυματίζοντας δύο στρατιώτες και προκαλώντας ζημιές.

Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στα περίχωρα της Δαμασκού τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, μετέδωσε το SANA, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

Η 20η επιδρομή

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρόκειται για την 20ή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή μέσα στο 2023.

«Περί τις 00:25, ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση [εκτοξεύοντας] ομοβροντίες πυραύλων από το βόρειο τμήμα του κατεχόμενου συριακού [υψιπέδου] Γκολάν, βάζοντας στο στόχαστρο ορισμένες θέσεις στα περίχωρα της Δαμασκού», ανέφερε πηγή του SANA στον συριακό στρατό.

«Η επίθεση τραυμάτισε δύο στρατιώτες και προκάλεσε ζημιές», πρόσθεσε η πηγή, διαβεβαιώνοντας πως οι περισσότεροι από τους ισραηλινούς πυραύλους αναχαιτίστηκαν από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα.

Το SANA μετέδωσε οπτικό υλικό, φωτογραφίες και βίντεο (επάνω), που κατ’ αυτό εικονίζει πύραυλο ο οποίος αναχαιτίστηκε.

Οι στόχοι

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, τα πλήγματα είχαν στόχους θέσεις κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού και στον αυτοκινητόδρομο Βηρυτού-Δαμασκού, δυτικά της πρωτεύουσας, στη Σαμπούρα, όπου βρίσκονται μέλη της 4ης μεραρχίας, επίλεκτης μονάδας του συριακού στρατού.

Κατά την ίδια ΜΚΟ, που βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα, τα πλήγματα είχαν στόχο αποθήκες του φιλοϊρανικού ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου και προκάλεσαν πυρκαγιές, πάντως δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Στις αρχές αυτού του μήνα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ισραήλ εξαπέλυσε επιδρομή εναντίον εγκαταστάσεων της Χεζμπολάχ και αποθηκών πυρομαχικών στη βορειοδυτική περιφέρεια της Χομς (κεντρικά), με αποτέλεσμα να σκοτωθεί Ιρανός, μέλος των Φρουρών της Επανάστασης, και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις άνθρωποι.

Επληξε επίσης βάση της αντιαεροπορικής άμυνας στην Κάντμους, στην επαρχία Ταρτούς, κατά την ίδια πηγή.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη συριακή επικράτεια, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιδίως ιρανικών δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, πάνω απ’ όλα του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Σπανίως επιβεβαιώνει επίσημα τις επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα στο πλαίσιο αυτού του ακήρυκτου πολέμου, διαμηνύει ωστόσο συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του προ των πυλών του.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024