Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς: Δεύτερος πυροσβέστης χάνει τη ζωή του στη μάχη με τις γιγαντιαίες πυρκαγιές

Καναδάς: Δεύτερος πυροσβέστης χάνει τη ζωή του στη μάχη με τις γιγαντιαίες πυρκαγιές

Μετά τη 19χρονη πυροσβέστρια, ένας ακόμη συνάδελφός της άφησε την τελευταία του πνοή στην άνιση μάχη με τις γιγαντιαίες πυρκαγιές που μαίνονται στον Καναδά.

Δεύτερος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στον Καναδά, μετά τον τραυματισμό του σε επιχείρηση για την κατάσβεση γιγαντιαίων πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα της βόρειας Αμερικής, δυο ημέρες μετά τον θάνατο μιας πρώτης πυροσβέστριας, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Κυριακή (φωτογραφία του BC Wildfire Service via Reuters, επάνω, από γιγαντιαίο μέτωπο στα δάση της Βρετανικής Κολομβίας).

«Βαθιά θλίψη»

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο πυροσβέστη, που υπέκυψε στον τραυματισμό του στη μάχη εναντίον πυρκαγιάς στην περιφέρεια Φορτ Λίαρντ το απόγευμα του Σαββάτου», ανέφερε η Τζέσικα Ντέιβι-Κουάντικ των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της βορειοδυτικής περιοχής του Καναδά.

Ο θάνατός του καταγράφηκε στο νότιο τμήμα της περιοχής αυτής, κοντά στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας, όπου νεαρή πυροσβέστρια, μόλις 19 ετών, έχασε τη ζωή της την Πέμπτη όταν έπεσε κατά τη διάρκεια επέμβασης.

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ την υπηρεσία και τις θυσίες» των πυροσβεστών, τόνισε μέσω Twitter o Μπιλ Μπλερ, υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Τα εδάφη του βορειοδυτικού Καναδά αντιμετωπίζουν φέτος ξηρασία και έχουν σπάσει τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλα ρεκόρ θερμοκρασίας.

Αυτή τη στιγμή μαίνονται 89 πυρκαγιές στη συγκεκριμένη περιοχή, οι 12 από τις οποίες χαρακτηρίζονται εκτός ελέγχου. Πάνω από 8.090.000 στρέμματα γης έχουν πλέον απανθρακωθεί μόνο σε αυτή τη ζώνη.

Πυρκαγιές-ρεκόρ

Αντιμέτωπος με χρονιά πυρκαγιών-ρεκόρ, ιδίως γιγαντιαίων μετώπων, ο Καναδάς είναι αναγκασμένος να αφήνει πολλές να καίνε.

Συνολικά έχουν απανθρακωθεί μέχρι στιγμής φέτος 100 εκατομμύρια στρέμματα, έκταση άνευ προηγουμένου, ίση με αυτή ολόκληρης της Πορτογαλίας.

Καίγονται κυρίως δασικές εκτάσεις στον βορρά, μακριά από κατοικημένες ζώνες, χωρίς να καταγράφονται μεγάλες ζημιές ή ανθρώπινες απώλειες — αλλά με σοβαρές συνέπειες για το περιβάλλον.

Ο Καναδάς, ο οποίος λόγω της γεωγραφικής θέσης του βιώνει αύξηση της θερμοκρασίας ταχύτερα από τον υπόλοιπο πλανήτη, πλήττεται τα τελευταία χρόνια από ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, την ένταση και τη συχνότητα των οποίων επαυξάνει η κλιματική αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024