Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας: «Η κρατική μηχανή είναι και θα είναι σε επιφυλακή»

Κικίλιας: «Η κρατική μηχανή είναι και θα είναι σε επιφυλακή»

«Είμαστε, σε πολύ υψηλό επίπεδο, προετοιμασμένοι» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε σε συνέντευξη του για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς για τις ημέρες που διανύουμε. Άλλωστε, η ξηρασία σε συνδυασμό με τα μελτέμια που έρχονται από σήμερα, καθιστούν τον κίνδυνο φωτιάς πολύ υψηλό, με αρκετές περιοχές της χώρας να βρίσκονται στο «κόκκινο» και τον κρατικό μηχανισμό σε εγρήγορση.

«Δε νομίζω ότι στην εποχή μας υπάρχει, που ο πλανήτης βιώνει πολλαπλές κρίσεις και τις βλέπουμε σε όλα τα επίπεδα, πόλεμος αντί για ειρήνη, υγειονομικές κρίσεις και η μεγαλύτερη όλων, η κλιματική κρίση, πιο σημαντικό θέμα για να ασχοληθούμε, να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες μας, να επενδύσουμε σε υποδομές αλλά και να προσέξουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής και τον φυσικό μας πλούτο», είπε, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Γίνεται ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν»

«Έχει γίνει, γίνεται και θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό (σ.σ. για τις πυρκαγιές), που σημαίνει ότι με την εμπειρία των τελευταίων χρόνων το πυροσβεστικό σώμα, η Πολιτική Προστασία, οι ένοπλες δυνάμεις, η αυτοδιοίκηση, όσο έχουν ευθύνη για τα δίκτυα (σ.σ. ρεύμα, νερό).

»Η κρατική μηχανή είναι και θα είναι σε επιφυλακή. Δεν φτάνει αυτό. Βρισκόμαστε στις χειρότερες και πιο δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες που μπορεί να υπάρξουν για την πρόκληση πυρκαγιάς. Είμαστε, σε πολύ υψηλό επίπεδο, προετοιμασμένοι και πάντα θα γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, όμως θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων για αυτές τις ημέρες, χρειαζόμαστε δίπλα μας τους πολίτες. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι λίγοι που έχουν ξεπεράσει το επίπεδο της αμέλειας και βρίσκονται στην εγκληματική αμέλεια».

«Ομαδική προσπάθεια»

Σύμφωνα με τον υπουργό, όλοι βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. «Έχω ζητήσει από την ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος μια αναδιαμόρφωση του τρόπου με τον οποίοι αντιμετωπίζουμε αυτούς που είναι καθ’ έξιν εμπρηστές. (…) Έχουμε 89 εναέρια μέσα που ανήκουν στο ελληνικό κράτος και βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Όλοι οι άνθρωποι που αποτελούν την Πολιτική Προστασία έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά.

»Η Πολιτική Προστασία είναι ένα υπουργείο που θα μας απασχολήσει πολύ, φτιάχνεται ακόμα. Θα περάσει σε επίπεδα εκπαίδευσης σε ό, τι έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις καταστροφές. Θα περάσει στο επίπεδο της στρατηγικής σε ό, τι έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζουμε την κλιματική κρίση, ποιες είναι οι υποδομές οι οποίες πρέπει να αναβαθμιστούν.

»Ο στόλος και η προετοιμασία είναι επαρκής στα πλαίσια των ανθρωπίνων δυνατοτήτων. Όλα τα εναέρια μέσα που θέλουμε είναι εδώ, οι επίγειες δυνάμεις. Είναι μια ομαδική προσπάθεια», σημείωσε.

«Τα στοιχεία από τα έσοδα δείχνουν παραπάνω νούμερα»

Όντας πρώην υπουργός Τουρισμού, ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για το παλιό του χαρτοφυλάκιο. «Τα στοιχεία από τα έσοδα δείχνουν παραπάνω νούμερα και από το 2019, σε πολλές περιοχές σε διψήφιους αριθμούς.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλες χώρες οι οποίες σιγά σιγά επανακάμπτουν», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι πολύ ακριβές.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024