Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
F1: Μπόνους για τους νικητές των σπριντ

F1: Μπόνους για τους νικητές των σπριντ

Η F1 θέλει να φέρει μια μεγάλη καινοτομία στους αγώνες σπριντ το 2024 για να ανταμείψει τους καλύτερους οδηγούς

Η Formula 1 είναι ένας οργανισμός σε συνεχή εξέλιξη. Με την ασφάλεια ως τον κύριο παράγοντα σε σύγκριση με αυτό που ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο μόλις πριν από λίγα χρόνια, έχοντας εισαγάγει νέα χαρακτηριστικά που έχουν βοηθήσει πολύ στην πρόοδο των οδηγών όταν πρόκειται να μπουν στο αυτοκίνητο, μια άλλη εστίαση ήταν πάντα ήταν το ζητούμενο.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 είναι εκείνο με τους περισσότερους ακόλουθους σε ολόκληρο τον πλανήτη σε ό,τι αφορά τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και για αυτό το λόγο επιδιώκουν πάντα να του δίνουν άλλη ώθηση για να μην χάσουν το εν λόγω κοινό, αλλά και να συνεχίσουν να αποτελούν σημείο αναφοράς. Και σε αυτό, ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, παίζει θεμελιώδη ρόλο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, αναγνώρισε ότι σκέφτονται να εισαγάγουν ορισμένα νέα στοιχεία για την επόμενη σεζόν για να προσθέσουν περισσότερο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα

Μία από τις μεγάλες καινοτομίες των τελευταίων ετών ήταν η εισαγωγή των αγώνων σπριντ στο πρωτάθλημα. Σε έξι από τα Grand Prix που απαρτίζουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα μικρότερο τεστ πραγματοποιείται το Σάββατο, περιστρέφοντας… λιγότερο την πίστα και διακυβεύοντας λιγότερους βαθμούς σε σύγκριση με την κούρσα της Κυριακής. Όλα αυτά επισυνάπτονταν στον κανονισμό το 2021 και τώρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό μέρος μιας άλλης νέας αλλαγής.

Τα μεγάλα νέα για το 2024

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, μίλησε στη Motosport και έδωσε μια μικρή προεπισκόπηση για το πώς θα είναι η σεζόν του 2024 και τι νέα μπορεί να υπάρχουν στο πρωτάθλημα:

«Θα γίνουν έξι σπριντ και θα τα ανακοινώσουμε νομίζω τον Σεπτέμβριο. Εχουμε μια συνάντηση της επιτροπής της Formula 1 προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο του Βελγικού Γκραν Πρι». «Υπάρχει μια πρόταση που θα ήθελα να κάνω σχετικά με την ιδέα του Grand Slam. Αυτή είναι ότι οι οδηγοί που κατακτούν τις δύο pole position και κερδίζουν τους δύο αγώνες το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να αναγνωρίζονται με κάτι επιπλέον, είναι επιτυχία που θα πρέπει να επιβραβεύεται», εξήγησε ο Ντομενικάλι. Ουσιαστικά μιλά για ένα Grand Slam τρόπαιο με διπλούς βαθμούς για τους νικητές.

Επίσης, μία από τις προτάσεις, είναι την Παρασκευή οι δοκιμές κατάταξης να καθορίζουν τη σειρά εκκίνησης του αγώνα Sprint, ο οποίος θα διεξάγεται το πρωί του Σαββάτου και αργότερα το ίδιο απόγευμα θα γίνοντας οι δοκιμές κατάταξης για το Γκραν Πρι της Κυριακής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1 συζήτησε επίσης την πιθανή αλλαγή προγράμματος στο Grand Prix και πώς θα μπορούσε να επηρεάσει το κοινό: «Έχουμε αναλύσει αυτό το σημείο. Νομίζω ότι ο κίνδυνος σχετίζεται περισσότερο με τους πιστούς θεατές, που έχουν τις δικές τους συνήθειες, παρά με τους νέους οπαδούς της F1, που είναι πολύ πιο ανοιχτοί στην αλλαγή». «Ωστόσο, δεν υπάρχουν μεγάλα νέα σχετικά με τη μορφή. Θέλουμε να σταθεροποιήσουμε τα έξι Σαββατοκύριακα με τον αγώνα σπριντ και να σεβαστούμε τις συνήθειες των πιστών μας φιλάθλων», δήλωσε ο Ντομενικάλι.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024