Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μεσολόγγι: Από ηλεκτροπληξία πέθαναν τα δεκάδες φλαμίνγκο - Ειδικός εξηγεί τι συνέβη

Μεσολόγγι: Από ηλεκτροπληξία πέθαναν τα δεκάδες φλαμίνγκο – Ειδικός εξηγεί τι συνέβη

Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Μεσογείου, και χιλιάδες φλαμίνγκο ζουν όλο το χρόνο στην περιοχή.

Αποτροπιασμό προκάλεσε η εικόνα με τα δεκάδες φλαμίνγκο που έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο της Τουρλίδας, δίπλα από τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου.

Τα πανέμορφα πτηνά κείτονταν νεκρά καθώς πέταξαν προς τα καλώδια ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο!

Ειδικό εξηγεί τι συνέβη

«Στη συγκεκριμένη περιοχή, χτες το πρωί υπήρχαν πάνω από 1.000 φλαμίνγκο, για κάποιο λόγο κατά τις 5 παρά το απόγευμα σηκωθήκαν όλα μαζί και πάνω στο συνωστισμό κάποια έπεσαν πάνω στα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ», είπε ο Νικόλαος Νούλας, συνεργάτης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας μιλώντας στο MEGA.

Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Μεσογείου, και χιλιάδες φλαμίνγκο ζουν όλο το χρόνο στην περιοχή.

«O ανθρώπινος παράγοντας φταίει από τη στιγμή που μέσα σε ένα εθνικό πάρκο περνάνε καλώδια τα οποία δεν είναι καλυμμένα ή η υπογειωποίηση καλωδίων που είναι απαραίτητη», συμπλήρωσε ο κ. Νούλας.

Τη δεδομένη χρονική συγκυρία εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής του δρόμου της Τουρλίδας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η υπογειοποίηση των καλωδίων για την προστασία των πτηνών, παρόλα αυτά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

«Αυτή τη βδομάδα είχαμε και πάλι περιστατικά με άλλα είδη πουλιών, με ένα πελεκάνο, με ένα λευκό πελαργό, να φανταστείτε το πρόβλημα δεν είναι μόνο εδώ είναι σε όλο το εθνικό πάρκο», είπε ο Νικόλαος Νούλας.

Εκατοντάδες φλαμένγκο βρίσκονται μετά το συμβάν ακόμη στην περιοχή και οι ειδικοί από την Ορνιθολογική Εταιρεία προσπαθούν να τα προστατέψουν.

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024