Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμπράμοβιτς εναντίον Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αμπράμοβιτς εναντίον Ευρωπαϊκής Ένωσης

Προσφεύγει κατά των κυρώσεων της Ε.Ε σε βάρος του.

Στην αντεπίθεση περνά ο ρώσος δισεκατομμυριούχος, Ρόμαν Αμπράμοβιτς ο οποίος αναμένεται να προσφύγει κατά των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που του έχουν επιβληθεί.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ε.Ε επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχος και μια σειρά από Ρώσους επιχειρηματίες ενώ «πάγωσε» εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Το Μάρτιο του 2022, η ΕΕ είχε περιγράψει τον Αμπράμοβιτς ως έναν «ολιγάρχη που έχει στενούς δεσμούς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν» συμπεριλαμβανομένης «προνομιακής πρόσβασης» στον επικεφαλής του Κρεμλίνου, δεσμοί που σύμφωνα με την ΕΕ τον βοήθησαν να διατηρήσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο Αμπράβομιτς προσέφυγε κατά των κυρώσεων της ΕΕ στις 25 Μαΐου του 2022 και σήμερα αναμένεται να υπάρξει ακρόαση για την προσφυγή του ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δικηγόροι του θα υποστηρίξουν ότι οι κυρώσεις της ΕΕ είναι αβάσιμες, και επιβλήθηκαν απλά και μόνο διότι είναι γνωστός Ρώσος επιχειρηματίας, δήλωσε πηγή που γνωρίζει το θέμα στο πρακτορείο Reuters.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024