Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ επιταχύνεται - Τι είπε ο Κουλέμπα

Ουκρανία: Η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ επιταχύνεται – Τι είπε ο Κουλέμπα

Για άρση των εμποδίων έκανε λόγο ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας αναφορικά με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ αποφάσισε να άρει την απαίτηση να ακολουθήσει το Κίεβο το Σχέδιο Δράσης Μέλους (ΣΔΜ) ως μέρος της πορείας του προς την ένταξή του στη στρατιωτική συμμαχία.

«Μετά από εντατικές συνομιλίες, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συναίνεσαν στο να άρουν το Σχέδιο Δράσης Μέλους που οδηγεί στην ένταξη στη συμμαχία. Καλωσορίζω την πολυαναμενόμενη απόφαση που συντομεύει την πορεία μας προς το ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Το Σχέδιο Δράσης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ (Membership Action Plan – MAP) είναι ένα πρόγραμμα βοήθειας και πρακτικής υποστήριξης του ΝΑΤΟ για χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στη συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η συμμετοχή στο MAP δεν προδικάζει οποιαδήποτε απόφαση της Συμμαχίας σχετικά με τη μελλοντική ένταξη, αλλά μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Έντονες αντιδράσεις από τη Ρωσία

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι η ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις για την αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης και ότι η Μόσχα θα θεωρήσει μια τέτοια κίνηση απειλή που θα απαιτεί σκληρή απάντηση.

Οι δηλώσεις του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έγιναν την παραμονή της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, που έχει στόχο να δείξει αλληλεγγύη απέναντι στην Ουκρανία χωρίς να αποδέχεται ακόμα το Κίεβο ως μέλος της συμμαχίας.

«Γνωρίζετε την απολύτως ξεκάθαρη και σταθερή θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι η συμμετοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα έχει πολύ, πολύ αρνητικές επιπτώσεις για την αρχιτεκτονική ασφάλειας, την ήδη μισοκατεστραμμένη αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη. Και θα αποτελέσει απόλυτο κίνδυνο, απειλή προς τη χώρα μας, το οποίο θα απαιτήσει από εμάς μια επαρκώς ξεκάθαρη και σκληρή αντίδραση», δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024