Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν περιμέναμε η Τζωρτζίνα να καταλήξει» – Τι κατέθεσε παιδίατρος
Επειτα από αίτημα του κ. Κούγια ο επόμενος κρίσιμος μάρτυρας, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης ο οποίος επρόκειτο να καταθέσει αύριο θα εξεταστεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης.
- Ξεκινά η κατασκευή του μεγαλύτερου κύβου στον κόσμο - Θα χωράει το Empire State Building 20 φορές
- Η Ευρώπη των αστέγων – 1,3 εκατ. άνθρωποι στην ΕΕ χωρίς στέγη
- Αιφνιδιαστική παραίτηση του βουλευτή της Νίκης, Γιώργου Αποστολάκη – Ποιος παίρνει τη θέση του
- Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στον καφέ 15% - 30%
Αδρεναλίνη υπό τις οδηγίες του επικεφαλής γιατρού χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα τα κρίσιμα λεπτά της ανάνηψης όπως κατέθεσε σήμερα η νοσηλεύτρια Ευσταθία Νίκα καταθέτοντας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη με κατηγορούμενη της Ρούλα Πισπιρίγκου.
«Ήμουν απογευματινή βάρδια στο νοσοκομείο. Με ενημέρωσαν να κατέβω για περαστικό ανακοπής για να αλλάξω τη συνάδελφο Αγγελική Γιώργη. Είδα το παιδί διασωληνωμένο και οι γιατροί του έκαναν ΚΑΡΠΑ» είπε η μάρτυρας».
Πρόεδρος: Όταν τελείωσε αυτή η προσπάθεια ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται για τα φάρμακα που έχουν καταναλωθεί από το βαλιτσάκι;
Μάρτυρας: Η νοσηλεύτρια που κατέβηκε στο δωμάτιο μετά τη κλήση μαζί με την υπεύθυνη της βάρδιας ανοίγουν το βαλιτσάκι και μετράνε μια – μια τις αμπούλες από αυτές που είναι στα ναρκωτικά φάρμακα. Αν λείπει κάποια πρέπει να καταγραφεί στον ασθενή. Αν λείπει φάρμακο γράφεται από τους γιατρούς στο φάκελο του παιδιού και το αντικαθιστούμε από το στοκ των φαρμάκων.
Δ. Γεωργακόπουλος (συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας): Ποια φάρμακα αναπληρώσατε;
Μάρτυρας: Δυο φιαλίδια αδρεναλίνης, ένα ρουκορόνιο και φτιάξαμε άλλη και μια σύριγγα αδρεναλίνης που είχε καταναλωθεί και αυτή.
Αλέξης Κούγιας (συνήγορος υπεράσπισης): Είχατε εκείνη την ώρα με κάποιο γιατρό διάλογο;
Μάρτυρας: Άκουγα αυστηρά τις οδηγίες του κ. Τσιούβα, έκανα ότι μου έλεγε ο συντονιστής γιατρός της μονάδας, ο δικός μου ρόλος ήταν να είμαι αφοσιωμένη στα φάρμακα.
Κούγιας: Λέτε στην κατάθεσή σας ότι κάνατε άλλες δυο δουλειές εκείνη την ώρα. ….
Μάρτυρας: Έκανα αμπου και καρδιογράφημα. Οφείλω να υπακούω τις οδηγίες του γιατρού, αν μου ζητήσει ο γιατρός να κάνω καρδιογράφημα θα το κάνω.
Κούγιας: Άρα κάνατε συγχρόνως τρία πράγματα;
Μάρτυρας: Ναι, αλλά όχι ταυτόχρονα.
Νωρίτερα στο δικαστήριο είχε καταθέσει η κ. Στέλλα Μουσκού, επιμελητήρια παιδονευρολογίας στο «Αγλαΐα Κυριακού», η οποία είχε εξετάσει το παιδί και το είχε υποβάλει σε εγκεφαλογράφημα. Και η συγκεκριμένη γιατρός κατέθεσε πως δεν περίμενε το παιδί να καταλήξει.
Πρόεδρος: Αν υποθέσουμε ότι είχε επιληψία που δεν μπορούσε να διαγνωστεί με αυτά τα επεισόδια που έκανε που λύνονταν μόνα τους. Με αυτό πως καταλήγουμε στο το θάνατο;
Μάρτυρας: Όχι από επιληψία δεν πεθαίνει κάποιος και ειδικά ένα παιδί με βηματοδότη και μέσα στο νοσοκομείο. Τα παιδιά αυτά είναι πολύ φροντισμένα στις ημέρες μας. Συνήθως ενηλικιώνονται. Αν υπάρξει κάποια λοίμωξη ίσως.
Κούγιας: Αποκλείεται το παιδί αυτό με την εικόνα που είχε να πέθανε φυσιολογικά;
Μάρτυρας: Θα μπορούσε γενικά ένα παιδί με σπαστική τετραπληγία να καταλήξει, αλλά δεν περιμέναμε από την εικόνα που είχαμε για αυτό το παιδί να καταλήξει.
Κούγιας: Μάθατε αν το παιδί είχε κάποια λοίμωξη;
Μάρτυρας: Το να έχει μια απλή λοίμωξη μια βαριά πνευμονία πχ. δεν είναι λόγος να καταλήξει, μιλάμε για βαριές λοιμώξεις για να καταλήξεις.
Τέλος, έπειτα από αίτημα του κ. Κούγια ο επόμενος κρίσιμος μάρτυρας, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης ο οποίος επρόκειτο να καταθέσει αύριο θα εξεταστεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις