Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρούλα Πισπιρίγκου: «Η Τζωρτζίνα ήταν σταθερή» κατέθεσε παιδίατρος του Παίδων

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Η Τζωρτζίνα ήταν σταθερή» κατέθεσε παιδίατρος του Παίδων

Στο επίκεντρο της εξέτασης της παιδιάτρου βρέθηκε βίντεο το οποίο είχε τραβήξει η Ρούλα Πισπιρίγκου και κατέγραφε το μόνιτορ την ώρα που ήταν σε εξέλιξη επεισόδιο της Τζωρτζίνας

«Όταν φύγαμε από νοσοκομείο την Παρασκευή κανείς μας δεν περίμενε ότι αυτό το παιδί θα οδηγηθεί στο θάνατο», κατέθεσε η παιδίατρος του νοσοκομείου Παίδων Κωνσταντίνα Πατούνη, η οποία συμμετείχε στην ομάδα των ιατρών που εξέτασαν τη μικρή στις 27 και 28 Ιανουαρίου  2022 και κατέθεσε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η γιατρός ανέφερε πως η Τζωρτζίνα ήταν σταθερή και μάλιστα είχαν αρχίσει τη σίτιση της ενώ ανέφερε πως την παραμονή του θανάτου της είχε κάνει κάποια επεισόδια τα οποία είχαν αντιμετωπιστεί. «Φτάνουμε στην Παρασκευή και εκεί μας ειδοποίησε η μάνα για το πρώτο επεισόδιο. Μας είπε ψύχραιμα «ελάτε».  Χορηγήσαμε οξυγόνο. Με το ενδεχόμενο να είναι σπασμοί, χορηγήσαμε και αγωγή. Το επεισόδιο κράτησε τρία λεπτά. Βγήκαμε από το θάλαμο, συνεχίσαμε και 11:25 μας είπε πάλι η μαμά πως κάτι συνέβη. Ήταν ένα παρόμοιο επεισόδιο, με πιο σύντομη διάρκεια, 1,5 λεπτού. Στο τρίτο επεισόδιο δεν ήμουν παρούσα , ενημερώθηκα από συναδέλφους» τόνισε η μάρτυρας.

Εισαγγελέας : Πως γινόταν ειδοποίηση από την μητέρα;

Μάρτυρας : Ερχόταν ήρεμα στην πόρτα του δωματίου και έλεγε «ελάτε κάνει επεισόδιο». Εμείς είμασταν στο διάδρομο και κάναμε επισκέψεις σε θαλάμους.

Στη συνέχεια η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας Δ. Γεβργακόπουλου επισήμανε πως παιδιά με τέτοια εικόνα μπορούν για παράδειγμα να πάθουν κάποια βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού και να καταλήξουν. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε ένα σταθερό αιμοδυναμικά παιδί με σταθερό οξυγόνο και σφύξεις. Όταν φύγαμε από νοσοκομείο την Παρασκευή κανείς μας δεν περίμενε ότι αυτό το παιδί θα οδηγηθεί στο θάνατο.

Στο επίκεντρο της εξέτασης της παιδιάτρου βρέθηκε βίντεο το οποίο είχε τραβήξει η Ρούλα Πισπιρίγκου και κατέγραφε το μόνιτορ την ώρα που ήταν σε εξέλιξη επεισόδιο της Τζωρτζίνας . Το γεγονός ότι η γιατρός δεν θέλησε να κάνει αξιολόγηση της κατάστασης του παιδιού, με αφορμή το βίντεο, προκάλεσε σειρά ερωτήσεων από την υπεράσπιση που επικαλέστηκε άλλη γιατρό η οποία με τη σειρά της σε αναφορά της μιλούσε για τη σοβαρότητα του επεισοδίου.

«Δεν ήμουν παρούσα στα επεισόδια. Δεν μπορώ να αξιολογήσω ιατρικά κάτι που δεν ήμουν παρούσα» επέμεινε η μάρτυρας η οποία δέχτηκε τις βολές της υπεράσπισης που ανέφερε ότι επιχειρεί να μειώσει τη σοβαρότητα των επεισοδίων που είχε υποστεί το παιδί.

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Αλέξη Κούγια, είπε πως τα επεισόδια στα οποία ήταν παρούσα «ήταν σύντομα, τα οποία λύθηκαν εύκολα και γρήγορα» .

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024