
Η Ρωσία καλεί το ΝΑΤΟ να συζητήσει για το πυρηνικό εργοστάσιο στην Ζαπορίζια
Το Βίλνιους απέχει περίπου 1.000 χιλιόμετρα από το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να συζητήσουν για το ουκρανικό πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια στη σύνοδό τους αυτή την εβδομάδα.
Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου για να συζητήσουν μια σειρά από θέματα, από τις διαφωνίες για την υποψηφιότητα της Ουκρανίας και την ένταξη της Σουηδίας έως την ενίσχυση των αποθεμάτων πυρομαχικών και την επανεξέταση των πρώτων αμυντικών της σχεδίων εδώ και δεκαετίες.
Τι ανέφερε η Ζαχάροβα
Κατηγορώντας την Ουκρανία «για συστηματική πρόκληση ζημιών» στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η «η βασική προσοχή της συνόδου του ΝΑΤΟ θα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό».
«Εξάλλου, η μεγάλη πλειονότητα των μελών της συμμαχίας θα βρίσκονται στη ζώνη άμεσου αντίκτυπου (εάν συνέβαινε κάτι στο εργοστάσιο)», ανέφερε η Ζαχάροβα στην υπηρεσία μηνυμάτων Telegram.
Το Βίλνιους απέχει περίπου 1.000 χιλιόμετρα από το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
