Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απαγορεύτηκαν τα πυροτεχνήματα στην Γαλλία κατά την ημέρα της Βαστίλης

Απαγορεύτηκαν τα πυροτεχνήματα στην Γαλλία κατά την ημέρα της Βαστίλης

Οι διαδηλωτές είχαν μαγνητοσκοπηθεί να εκτοξεύουν πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια των βίαιων ταραχών

Εν μέσω φόβων για νέες ταραχές, o Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο  απαγορεύει την πώληση, την κατοχή και την μεταφορά πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας της Βαστίλης.

Συγκεκριμένα, ο λόγος για τον οποίο ο Μακρόν απαγόρευσε τα πυροτεχνήματα, ήταν γιατί οι διαδηλωτές έχουν μαγνητοσκοπηθεί να εκτοξεύουν πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια των βίαιων ταραχών μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό του 17χρονου εφήβου, Ναέλ, από έναν αστυνομικό.

Τι αναφέρει το διάταγμα

«Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος σοβαρής δημόσιας αναταραχής κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 14ης Ιουλίου, απαγορεύεται η πώληση, η μεταφορά, η μεταφορά και η χρήση ειδών πυροτεχνίας και πυροτεχνημάτων σε όλη τη Γαλλία μέχρι και τις 15 Ιουλίου», σύμφωνα με το διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην επίσημη γαλλική κυβέρνηση.

Η Ημέρα της Βαστίλης, που είναι η εθνική ημέρα της Γαλλίας, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουλίου με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα. Το διάταγμα, το οποίο τέθηκε σε ισχύ αμέσως, δεν ισχύει για επαγγελματίες ή τοπικές περιοχές που διοργανώνουν εκθέσεις πυροτεχνημάτων για τις διακοπές.

Τι ανέφερε η Ελίζαμπεθ Μπορν

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελίζαμπεθ Μπορν, είχε υποσχεθεί «μαζικά μέτρα για την προστασία του Γάλλου» στις 13-14 Ιουλίου, τις οποίες περιέγραψε ως «ευαίσθητες μέρες» σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Parisien, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Στην ίδια συνέντευξη, η Μπορν επιβεβαίωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει πρόστιμο στους γονείς ανηλίκων που εμπλέκονται σε ταραχές, σύμφωνα με το BFMTV του CNN. Την Τρίτη, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε την επιβολή «ενός είδους ελάχιστου δασμού από την πρώτη ανόητη πράξη» στους γονείς ανηλίκων, σύμφωνα με το BFMTV που συνεργάζεται με το CNN.

Ο Μπορν είπε στη Le Parisien ότι η κυβέρνηση εξετάζει το μέτρο και είναι έτοιμη να «προχωρήσει τον νόμο» εάν χρειαστεί, σύμφωνα με το BFMTV. «Σήμερα, όταν ένας ενήλικας διαπράττει μια πράξη αυτού του είδους, μπορούμε να προσφύγουμε μέσω ενός σταθερού προστίμου. Είναι γρήγορο και αποτελεσματικό. Αυτό δεν είναι δυνατό για ανηλίκους. Θα δημιουργήσουμε έτσι μια διάταξη που το επιτρέπει», είπε ο Borne.

Ανήλικοι ηλικίας 12 και 13 ετών συνελήφθησαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ταραχών, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Τζέραλντ Νταρμανίν. Ο Νταρμανίν είπε στους δημοσιογράφους το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι η μέση ηλικία χιλιάδων ανθρώπων που συνελήφθησαν από τη γαλλική αστυνομία ήταν 17 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024