
Άγιο Όρος: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά
Η πυρκαγιά καίει στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Μεγίστης Λαύρας, με την Πυροσβεστική να διαθέτει επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να οριοθετήσει το πύρινο μέτωπο που καίει δασική έκταση στο Άγιο Όρος.
Η πυρκαγιά καίει στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Μεγίστης Λαύρας, με την Πυροσβεστική να διαθέτει επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Ειδικότερα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν τέσσερα αεροσκάφη Canadair και ένα ελικόπτερο που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού, 43 πυροσβέστες με 11 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.
Από την πυρκαγιά, που καίει βόρεια – βορειοδυτικά της Μεγίστης Λάβρας δεν απειλείται κάποιο μοναστήρι.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Σάββατο 8 Ιουλίου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική.
- Στις φλόγες τουριστικό λεωφορείο στην Περιφερειακή Υμηττού
- Φωκίδα: Τι λέει η κτηνοτρόφος που δέχθηκε επίθεση από λύκο
- Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν: Η σύγκρουση δύο διαφορετικών οικονομικών μοντέλων
- Βρετανία: Προφυλακίστηκε ο 46χρονος Έλληνας που είχε συλληφθεί στο Λονδίνο για υπόθεση κατασκοπείας
- Τζέσικα Άλμπα: Συγκινημένη στην αποφοίτηση της κόρης της – Οι φωτογραφίες από την τελετή
- Φορολογικές δηλώσεις: Τα SOS για αναδρομικά σε μισθούς και συντάξεις

