Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟΚ ρίχνει... λευκή πετσέτα

Ο ΠΑΟΚ ρίχνει… λευκή πετσέτα

Ο ΠΑΟΚ αποδέχεται ουσιαστικά το ρόλο του κομπάρσου στη νέα σεζόν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι μέτρ στα mind games και ξέρει τον τρόπο να «φορτώσει» με πίεση τον αντίπαλο ή να «φτιάξει» τους δικούς του παίκτες με τις κατάλληλες δηλώσεις.

Και όμως αυτή τη φορά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, μιλώντας στους συμπατριώτες του δημοσιογράφους μετά το φιλικό με τη Στεάουα Βουκουρεστίου (το πρώτο στην προετοιμασία) δεν μπόφαρε ούτε «έπαιζε» κάποιο παιχνίδι του μυαλού.

« Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρουμε να κερδίσουμε κάποιον τίτλο, γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη, έχουμε καθυστερήσει τις μεταγραφές, η ομάδα έχει συμπληρωθεί με άπειρους ποδοσφαιριστές.

Έμεινα στον ΠΑΟΚ ακόμα κι αν δεν κατακτήσαμε κανένα τρόπαιο την περασμένη σεζόν, μάλλον οι άνθρωποι του συλλόγου εκτίμησαν τη δουλειά μου, πέρα από τα αποτελέσματα που βλέπει το κοινό» ήταν η μια δήλωσή του που «φωτογραφίζει» εύγλωττα την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα η οποία όχι μόνο δεν ενισχύεται, αλλά έχασε και ένα εκ των σταθερών της mvp, τον Ινγκασον που δεν πήγε στην Ισπανία ή την Αγγλία, αλλά στη Δανία και τη Μίντιλαντ !

«Όταν ένας ποδοσφαιριστής θέλει να αποχωρήσει, είναι δύσκολο να τον κρατήσεις. Με πήρε τηλέφωνο δέκα ημέρες πριν ζητώντας μου να τον βοηθήσω να πουληθεί. Μου εξήγησε τους λόγους που ήθελε να γίνει η μετεγγραφή, ένα μεγάλο συμβόλαιο και μία ομάδα κοντά στη χώρα του.

Θεωρούσε ότι έδωσε τα πάντα στον ΠΑΟΚ, είναι αληθές αυτό, μας βοήθησε πάρα πολύ» είπε σε άλλη δήλωσή του ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποκαλύπτοντας ότι ουσιαστικά ο Ισλανδός στόπερ επιδίωξε να φύγει όταν πριν λίγους μήνες ο ίδιος έλεγε ότι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον ζητήσει δεν αφήνει με τίποτα τον ΠΑΟΚ.

Μη ανταγωνιστικός

Την ίδια ώρα που η διοίκηση στήριξε τον Ραζβάν Λουτσέσκου και δίνει την ευκαιρία –απόλυτα σωστά – στον Αντρέ Βιεϊρίνια να ολοκληρώσει μια μεγάλη καριέρα ως αρχηγός του Δικεφάλου δεν θωρακίζει την ομάδα ώστε να έχει μια άκρως ανταγωνιστική σεζόν διεκδικώντας τους τίτλους στην Ελλάδα και μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικά και κάποιες επισημάνσεις των οργανωμένων που όλα αυτά τα χρόνια είχαν στηρίξει όσο μπορούσαν τον Ιβάν Σαββίδη ακόμα και τα πρώτα χρόνια που η ομάδα δεν διεκδικούσε τίτλους με εξαίρεση τον τελικό κυπέλλου του 2014.

«Μετά από μια χρονιά η οποία έκλεισε με το χειρότερο δυνατό τρόπο (την ολική καθίζηση στα play off και την άνευ προηγουμένου ντροπή στον τελικό του Βόλου) η ομάδα ποδοσφαίρου αναχώρησε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της  χωρίς προσθήκες ποιοτικών ποδοσφαιριστών ως μια μικτή U21 αλλά και δίχως τον πιο αξιόλογο της παίκτη στα στόπερ που πούλησε σε ομάδα που αγωνίζεται στο ιδιαίτερα προηγμένο δανέζικο πρωτάθλημα, προορισμό – όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Ως ενεργό οπαδικό κομμάτι του ΠΑΟΚ ψάχνουμε εναγωνίως από κάπου για να πιαστούμε αλλά δυστυχώς τα δεδομένα – τα οποία φυσικά δεν δημιουργήθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη – δεν μας αφήνουν και πολλά περιθώρια για αισιοδοξία. Όπως έχουμε ξαναγράψει αρκετές φορές στο παρελθόν είναι πλέον ευδιάκριτο για όποιον έχει διάθεση να δει και να σκεφτεί, ότι μετά την χρονιά του ντάμπλ η ομάδα σταδιακά αλλά σταθερά αποδυναμώνεται. Ένας σύλλογος του διαμετρήματος του ΠΑΟΚ για να πρωταγωνιστήσει χρειάζεται πλάνο, ξεκάθαρους στόχους, όρεξη και τις απαραίτητες από το μεγαλομέτοχο επενδύσεις. Αντ’ αυτού εμείς βλέπουμε ευκαιριακές δηλώσεις, βόλεμα και μια συνεχή απο-επένδυση που ειλικρινά δεν γνωρίζουμε γιατί συμβαίνει, καθώς ούτε γνώστες των γεωπολιτικών είμαστε αλλά ούτε και θα γίνουμε όπως διάφοροι ιντερνετικοί αναλυτές.

Χωρίς πλάνο επί 4 χρόνια

Εδώ και 4 χρόνια για τους παίκτες που αποδεσμεύονται ή πωλούνται είτε δεν βρίσκεται καν αντικαταστάτης, είτε ο αντικαταστάτης είναι αρκετά ή πολύ υποδεέστερος της αξίας του προηγούμενου.

Εδώ και 4 χρόνια, με παντελή απουσία πλάνου, γίνονται ακατανόητες κινήσεις με πωλήσεις ή παροπλισμό βασικών ποδοσφαιριστών στη χειρότερη δυνατή στιγμή. Εδώ και 4 χρόνια ποδοσφαιριστές χάνονται «επειδή έχουν πρόταση και θέλουν να φύγουν» θαρρείς και ο ΠΑΟΚ είναι ξενοδοχείο (ας το πούμε κομψά) και δεν πληρώνει ανθρώπους να φροντίζουν αυτές τις καταστάσεις. Οι νοοτροπίες αυτές πλέον τείνουν να θεωρούνται κάτι σαν δεδομένο, με κανέναν να μην προσπαθεί να αλλάξει κάτι αλλά μαθηματικά να βαδίζουμε προς το δρόμο της ολικής απαξίωσης»  αναφέρει σε ένα χαρακτηριστικό της απόσπασμα η ανακοίνωση των οργανωμένων.

Ναι ο ΠΑΟΚ θα κάνει κάποιες μεταγραφές, αλλά όταν ο ίδιος ο προπονητής της – που δεν είναι χθεσινός στο χώρο – παραδέχεται ότι δεν θα μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει κάποιον τίτλο, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024