Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης στη Βουλή: «ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ επιστρέφουν στον έλεγχο του κράτους»

Μητσοτάκης στη Βουλή: «ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ επιστρέφουν στον έλεγχο του κράτους»

«Χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική για το νερό», υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του κράτους -θέμα που ανέδειξε το in- ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

«Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ επιστρέφουν στον έλεγχο του κράτους από το Υπερταμείο στο οποίο τις είχε εκχωρήσει η κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

O πρωθυπουργός χαρακτηστικά ότι η «πολιτική προστασία ανάγεται σε τομέα απόλυτης προτεραιότητας και το ίδιο για την προστασία των πολύτιμων πόρων». Πρόσθεσε επίσης ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να υλοποιεί αρδευτικά έργα: «Χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική για το νερό».

«Θέλουμε και θα έχουμε δίπλα μας τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους μας. Οι επιδοτήσεις δεν μπορούν να αναφέρονται σε ξεπερασμένο μοντέλο. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πρέπει να αξιοποιούν την τεχνολογία».

Να σημειωθεί ότι το Υπερταμείο ελέγχει άμεσα το 50%+1 μετοχή της ΕΥΔΑΠ και έμμεσα το 11,33% μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ήτοι το 61,33%. Το Υπερταμείο ελέγχει το 50%+1 μετοχή της ΕΥΑΘ και το 24% το ΤΑΙΠΕΔ.

Στα πρώτα νομοσχέδια

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης αναμένεται να κατατεθούν μέσα στο καλοκαίρι, τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν ψηφιστεί έως τον Αύγουστο.

Οι ρυθμίσεις που θα έρθουν πρώτα προς ψήφιση στη Βουλή θα αφορούν στην οργάνωση της κεντρικής διοίκησης, την κατανομή αρμοδιοτήτων και τη λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου.

Πέρα από το κομβικό νομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει όλες τις δεσμεύσεις στο φορολογικό πεδίο, μέσα στα τρία πρώτα νομοσχέδια θα αφορά το νερό. Θα προβλέπει την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ υπό πλήρη κρατικό έλεγχο, που σημαίνει πρακτικά ότι θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επανέλθουν στην άμεση εποπτεία του υπουργείου Υποδομών.

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024