Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση εναντίον ελληνόκτητου τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση εναντίον ελληνόκτητου τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ο 5ος στόλος των ΗΠΑ.

Βίντεο ντοκουμέντο από την προσπάθεια κατάληψης δύο εμπορικών δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν ήρθε στη δημοσιότητα από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Στο οπτικό υλικό φαίνεται η ρίψη πυρών από το σκάφος του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού προς το πλοίο Richmond Voyager, που είναι ελληνικής ιδιοκτησίας.

Και οι δύο επιθέσεις στα τάνκερ έλαβαν χώρα στον Κόλπο, στα διεθνή ύδατα μεταξύ του Ιράν και του Ομάν.

Παρέμβαση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) ανακοίνωσε σήμερα ότι επενέβη για να αποτρέψει την απόπειρα σύλληψης από το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό δύο εμπορικών δεξαμενόπλοιων που έπλεαν σε διεθνή ύδατα στον Κόλπο του Ομάν.

«Πλοιάριο του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού εκτόξευσε πυρά κατά τη δεύτερη απόπειρα σύλληψης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πέμπτου Στόλου του αμερικανικού ΠΝ, ο Τίμοθι Χόκινς.

Νωρίτερα σήμερα, η βρετανική υπηρεσία Ναυτιλιακών Εμπορικών Επιχειρήσεων (UKMTO) ανέφερε ότι πυρά εκτοξεύθηκαν εναντίον ενός δεξαμενόπλοιου στον Κόλπο, το οποίο προσεγγίστηκε από δυνάμεις ασφαλείας μιας χώρας που η βρετανική αρχή δεν κατονόμασε.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ιρανικό σκάφος αποχώρησε από το σημείο του επεισοδίου όταν έφτασε εκεί το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS McFaul (DDG 74) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Επιπλέον, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανέπτυξε μέσα επιτήρησης, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών θαλάσσιας περιπολίας MQ-9 Reaper και P-8 Poseidon.

Ασφαλές το πλήρωμα του σκάφους

Το σκάφος και το πλήρωμά του είναι ασφαλές μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στα χωρικά ύδατα μεταξύ Ιράν και Ομάν, στα ανοικτά των ακτών της πρωτεύουσας του Ομάν, Μουσκάτ, σύμφωνα με την UKMTO.

Το Richmond Voyager, ένα πολύ μεγάλο πλοίο μεταφοράς αργού που διαχειρίζεται η Chevron, ενώ προηγουμένως είχε ελλιμενιστεί στο Ρας Τανούρα στην ανατολική Σαουδική Αραβία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024