Σύσκεψη υπό τον Νότη Μηταράκη για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού
Μέσα στο 2024 αναμένεται να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ - Το ΤΑΙΠΕΔ, με τα συναρμόδια υπουργεία και τη δημοτική αρχή Κορυδαλλού, θα προχωρήσουν τις ενέργειες για την αξιοποίηση της έκτασης των σημερινών φυλακών, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας
Σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με θέμα την επίσπευση των διαδικασιών για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υφυπουργού, Κώστα Κατσαφάδου, του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κώστα Παπαθανασίου, του διευθύνοντα συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη και του δημάρχου Κορυδαλλού, Νίκου Χουρσαλά.
Το 2024 θα ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα αρχίσει εντός του Ιουλίου, ενώ εντός του έτους θα εκκινήσει η δεύτερη φάση και οι διαδικασίες εκπόνησης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Μέσα στο 2024 αναμένεται να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ.
Παράλληλα, το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τη δημοτική αρχή του Κορυδαλλού, θα προχωρήσουν τις ενέργειες για την αξιοποίηση της έκτασης των σημερινών φυλακών, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
- Κεντάκι: Εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε χημικά
- Φως στο Τούνελ: Οι θεωρίες του γιου της Ελένης Παπαδοπούλου για τη φονική πυρκαγιά
- Φως στο Τούνελ: «Πουλούσε το σπίτι χωρίς να του ανήκει» – Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου
- Ρωσία: Επιδρομή ουκρανικών drones σε λιμάνι και αγωγό αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
- Περού: Τουλάχιστον 15 τραυματίες και πληροφορίες για νεκρό σε σύγκρουση τρένων καθ’ οδόν προς το Μάτσου Πίτσου
- Φως στο Τούνελ: «Μην ανησυχείς κάηκε νεκρή» – Η παραδοχή σοκ του γιου της Ελένης Παπαδοπούλου

