Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μεγάλη μονομαχία στο τένις

Η μεγάλη μονομαχία στο τένις

Ραντεβού με τον Τζόκοβιτς στον τελικό δίνει ο Αλκαράθ

Πριν από σχεδόν ένα μήνα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν σαρωτικός στη χωμάτινη επιφάνεια του Ρολάν Γκαρός. Ναι, ο Κάρλος Αλκαράθ το πάλεψε στον ημιτελικό, αλλά ήπιε το πικρό ποτήρι με την ήττα (1-3). Τι κι αν ήταν τραυματίας στα δύο τελευταία σετ; Το αποτέλεσμα μένει και το τρόπαιο που βρέθηκε στην αγκαλιά του Νόλε.

Οι μέρες κύλησαν, ο Ισπανός τενίστας κατάφερε να επανέλθει, επικράτησε στο τουρνουά Queen’ s και βρέθηκε ξανά στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Πώς αντιμετωπίζει την πρόκληση του Γουίμπλεντον, μιας διοργάνωσης που αρχίζει σήμερα;  «Ελπίζω να παίξω στον τελικό εδώ με τον Τζόκοβιτς, έμαθα από τον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός. O Tζόκοβιτς, βέβαια, είναι το μεγάλο φαβορί», υποστήριξε ο νεαρός τενίστας. Συμπλήρωσε όμως πως «έχω αυτοπεποίθηση και νιώθω έτοιμος». Οντως, ο Αλκαράθ , που μίλησε για πρώτη φορά μετά την τελευταία του επιτυχία, φαίνεται ότι άφησε οριστικά πίσω τις  ενοχλήσεις στον προσαγωγό του δεξιού ποδιού που εμφανίστηκαν στον τελικό με τον Άλεξ ντε Μινόρ.

«Αισθάνομαι καλά. Έκανα προπόνηση για μερικές μέρες και νιώθω με πολλή ενέργεια για να παίξω τον πρώτο μου αγώνα.  Προτιμήσαμε στις προπονήσεις να βάλουμε περισσότερο σωματικό φορτίο για να προετοιμαστώ για πέντε σετ. Τι σημαίνει για μένα το Νο 1; Δεν αισθάνομαι περισσότερη πίεση για την κορυφή της λίστας. Ξέρω τι πρέπει να κάνω. Παίζω για να κερδίσω τον μεγαλύτερο αριθμό τουρνουά. Δεν σκέφτομαι συνέχεια το Νο 1, θέλω να ξεφορτωθώ την πίεση».

Ο Κάρλος Αλκαράθ σκοπεύει  να μειώσει παραπάνω την απόσταση που τον χωρίζει από τον Τζόκοβιτς. Στη Γαλλία, μάλλον το σχέδιό του δεν πήγε καλά, μολονότι έως τον ημιτελικό έδειχνε ανίκητος: «Στο τένις, η εμπειρία είναι το παν και είχε παίξει πολλούς περισσότερους ημιτελικούς Grand Slam από εμένα. Σε αυτόν τον τύπο επιφάνειας, τα κάνει όλα εύκολα.  Τα κάνει όλα πολύ καλά. Είναι δύσκολο να βρεις αδυναμίες στο παιχνίδι του. Το στυλ μου είναι επιθετικό και προσαρμόζομαι στο χορτάρι», κατέληξε και όλοι αναμένουν τι θα συμβεί στο Γουίμπλεντον.

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024