Παύση πληρωμών και προμηθειών στο Διδυμότειχο
Σοκ στο Δήμο Διδυμοτείχου μετά την καταψήφιση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.
Αναστολή πληρωμών και προμηθειών στο Δήμο Διδυμότειχου μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου και σοβαρά προβλήματα και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας για τους πολίτες από αυτή την εξέλιξη.
Ο Δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου μάλιστα περιγράφει την κατάσταση που διαμορφώνεται με κάθε λεπτομέρεια κατόπιν της από 28/06/2023, 18ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διδυμοτείχου:
«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η εισήγηση με θέμα «4η Τροποποίηση Προϋπολογισμού Δήμου Διδυμοτείχου οικ. Έτους 2023» καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Λόγω αυτής της εξέλιξης, ο Δήμος Διδυμοτείχου αναγκάζεται να αναστείλει προγραμματισμένες δράσεις και προμήθειες προς τους συνδημότες μας, αλλά και να μην είναι συνεπής σε εργοδοτικές υποχρεώσεις προς εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα, λόγω της έλλειψης προϋπολογιστικών πόρων, δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση προγραμματισμένων προμηθειών, όπως προμήθεια ασφαλτομίγματος για τη συντήρηση των οδικών δικτύων, προμήθειας χρωμάτων για τα δημοτικά κτήρια, ηλεκτρολογικού υλικού και αστικού εξοπλισμού.
Επιπροσθέτως, δεν είναι πλέον δυνατή η κάλυψη των εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου και συγκεκριμένα την αποκομιδή απορριμμάτων μετά την καταψήφιση της πρότασης για δίμηνη πρόσληψη 5 ατόμων, κατόπιν αιτήματος της αρμόδιας υπηρεσίας.
Επιπλέον, η μη ενίσχυση του κωδικού μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών θα έχει αντίκτυπο στην μη πληρωμή υποχρεώσεων του Δήμου για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού καθαριότητας με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ στις σχολικές μονάδες, δηλαδή τις σχολικές καθαρίστριες, για τις οποίες δεν θα καταβληθούν δεδουλευμένα καθότι ο συγκεκριμένος κωδικός υπολείπεται των προβλεπόμενων αναγκών.
Παράλληλα, ο Δήμος Διδυμοτείχου δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, για την πρόσληψη συμπολιτών μας ηλικίας άνω των 55 ετών, με συμμετοχή του Δήμου στο κόστος εργοδοσίας.
Αυτό το πρόγραμμα συμβάλει στην ανακούφιση της ανεργίας και έχει δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης για πολίτες οι οποίοι αδυνατούν να εργαστούν ώστε να συμπληρώσουν απαιτούμενα ένσημα αλλά και να βοηθήσουν σημαντικά στην διεκπεραίωση εργασιών του Δήμου.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι η απόφαση αυτή δεν αντανακλά την προτεραιότητα και την προσήλωσή μας στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες μας, ωστόσο αποτελεί πραγματικότητα και ως εκ τούτου οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».
- Λουτσέσκου μετά το Κύπελλο: «Είμαι συντετριμμένος – Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου»
- Συνεργασία του Δήμου Χανίων και Αυστραλιανής Κυβέρνησης ενόψει της 85ης επετείου της Μάχης της Κρήτης
- Πώς είναι σήμερα ο Μήτσος από τη σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί»
- Interamerican στο Delphi Economic Forum XI: Προτείνοντας λύσεις για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας
- Χαρίτσης για υποκλοπές: «Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα. Να μην έχει την ευκαιρία για ένα ακόμα θεσμικό πραξικόπημα»
- Markos by Night: Κορυφή για τον Μάρκο Σεφερλή και το Σάββατο 25 Απριλίου
- Κυρίαρχοι των κρητιδικών θαλασσών: Αρπακτικά χταπόδια των 20 μέτρων
- Τσίπρας για υποκλοπές: Ό,τι εύκολα μπαίνει στο αρχείο, το ίδιο εύκολα βγαίνει από το αρχείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442