Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πολωνία: Θα αγοράσει συστήματα Patriot από τις ΗΠΑ έναντι 15 δισ. δολαρίων

Πολωνία: Θα αγοράσει συστήματα Patriot από τις ΗΠΑ έναντι 15 δισ. δολαρίων

Η απόκτηση των Patriot θα βελτιώσει τις δυνατότητες της Πολωνίας ως προς την αντιπυραυλική άμυνα και θα αυξήσει τη διαλειτουργικότητα με τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας.

Η Πολωνία έχει υποβάλει αίτημα για να αποκτήσει έναντι τιμήματος 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων συστήματα ολοκληρωμένης αντιαεροπορικής άμυνας Patriot από τις ΗΠΑ, αποκάλυψε χθες Τετάρτη το αμερικανικό Πεντάγωνο (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, εκτοξευτές του αμερικανικού στρατού MIM-104 Patriot στο διεθνές αεροδρόμιο Ζέσουφ-Γιασιόνκα της Πολωνίας).

Εως και 48 συστήματα

Η υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας που είναι αρμόδια για τις πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό, η DSCA (Defense Security Cooperation Agency), εξήγησε πως η πώληση θα συμπεριλάβει ως και 48 συστήματα εκτόξευσης και ως και 644 πυραύλους PAC-3, καθώς και τα απαραίτητα ραντάρ και εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τη DSCA, το υπουργείο Εξωτερικών, από τη συγκατάθεση του οποίου εξαρτώνται οι εξαγωγές όπλων, ενέκρινε τη συναλλαγή.

«Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει τις δυνατότητες της Πολωνίας ως προς την αντιπυραυλική άμυνα και θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Πολωνίας να εκσυγχρονίσει το υλικό της και να αυξήσει τη διαλειτουργικότητα με τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της υπηρεσίας.

Αναχαίτιση πυραύλων

Τα συστήματα Patriot έχουν σχεδιαστεί για να αναχαιτίζουν πυραύλους και αεροσκάφη ακόμη κι αν κινούνται με πολύ υψηλές ταχύτητες.

Οι συστοιχίες του συστήματος που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία επαινούνται από το Κίεβο διότι αποδείχθηκαν πολύ αποτελεσματικές για την προστασία της πρωτεύουσας από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ακόμη και υπερηχητικούς πυραύλους.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024