Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι διαγνωστικές εξετάσεις στην Ελλάδα «αλλάζουν» εποχή

Οι διαγνωστικές εξετάσεις στην Ελλάδα «αλλάζουν» εποχή

Σύγχρονα διαγνωστικά κέντρα με τεχνολογία αιχμής

Η Αffidea είναι ο κορυφαίος Όμιλος διαγνωστικών κέντρων στην Ευρώπη ο οποίος δραστηριοποιείται σε 15 χώρες και διαθέτει περισσότερα από 330 κέντρα, ενώ συνεργάζεται με περισσότερους από 11.000 επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας σε 12 εκατομμύρια περίπου εξεταζόμενους κάθε χρόνο.

Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η Affidea έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη των εξεταζομένων, κάνοντας πράξη καθημερινά τις αξίες που υποδηλώνει το όνομά της: αμοιβαιότητα στις σχέσεις, αξιοπιστία στη διάγνωση, καινοτομία στις πρακτικές. Η Affidea επενδύει διαρκώς σε ιατρική επιστήμη και τεχνολογία αιχμής, ανεβάζοντας διαρκώς τον πήχυ των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της πολυετούς δραστηριοποίησής της έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις από την ιατρική κοινότητα, όχι μόνο για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της και την ασφάλεια των εξεταζόμενών της από πλευράς ακτινοπροστασίας, αλλά και για τη σταθερή της ανάπτυξη. Με όχημα την καινοτομία παραμένει προσηλωμένη στο όραμά της: να δημιουργεί προστιθέμενη αξία στις κοινωνίες όπου έχει παρουσία.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η πρώτη βαθμίδα από την οποία διέρχεται ο πολίτης, προκειμένου να διαγνώσει ή να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα υγείας. Και η πρόσβαση των πολιτών σε αξιόπιστες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας εξασφαλίζει την σωστή πρόληψη και σε πολλές περιπτώσεις σώζει ζωές.

Νέα διαγνωστικά κέντρα Affidea στην Ελλάδα

Με εντατικούς ρυθμούς ανάπτυξης, συνεχίζεται η επέκταση του δικτύου της Affidea πανελλαδικά με στόχο την καλύτερη προσβασιμότητα των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας. Πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί νέο κέντρο Affidea στην Αγία Παρασκευή (Λεωφ. Μεσογείων 449), το οποίο παρέχει ολοκληρωμένες και πρωτοποριακές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με στόχο να διατηρήσει την Affidea ως τον πλέον αξιόπιστο σύμμαχο στο πλευρό των εξεταζόμενων. Το κέντρο είναι πιστοποιημένο κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001, ενώ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και όλους τους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Σύντομα αναμένεται να ανοίξουν και άλλα διαγνωστικά κέντρα Affidea σε περιοχές όπου είναι έντονη η ανάγκη για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, όπως στην περιοχή του Λαυρίου.

 

«Ο Όμιλος συνεχίζει την ανάπτυξή του με ένα πολυεπίπεδο πλάνο επενδύσεων, το οποίο περιλαμβάνει τόσο την διεύρυνση του δικτύου με νέες διαγνωστικές μονάδες στην Αττική, όσο και την ανάπτυξη του Ομίλου στην ελληνική επικράτεια. Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ιατρικού εξοπλισμού σε όλο το δίκτυο, με στόχο την πλέον αξιόπιστη απεικόνιση σε ελάχιστο χρόνο εξέτασης. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο χώρο της Ιατρικής, σε επίπεδο υπηρεσιών αλλά και εξυπηρέτησης, θέτοντας διαρκώς νέους στόχους ώστε η Affidea να αποτελεί σημείο αναφοράς, διευρύνοντας τις δραστηριότητες σε νέες υπηρεσίες και αγορές», σημειώνει ο Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος.

Τεχνολογία αιχμής και καινοτόμες πρακτικές

Τα διαγνωστικά κέντρα Affidea λειτουργούν σε πρότυπους ιατρικούς χώρους υψηλής αισθητικής και είναι εξοπλισμένα με ιατρικά μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής, ενώ στελεχώνονται από έμπειρο ιατρικό προσωπικό με άρτια επιστημονική κατάρτιση και πολυετή εμπειρία στο χώρο της υγείας.

Η Affidea διαθέτει τα πιο εξελιγμένα συστήματα μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας με τεχνολογία επικεντρωμένη στους εξεταζόμενους, προσφέροντας ταχύτατες εξετάσεις σε φιλικό περιβάλλον. H καινοτόμος τεχνολογία εξασφαλίζει άνεση στους εξεταζόμενους προσφέροντας από ευρύ χώρο εξέτασης μέχρι και εντελώς αθόρυβες εξετάσεις. Οι υπερσύγχρονοι τομογράφοι πραγματοποιούν όλες τις τυπικές αλλά και τις σύνθετες διαγνωστικές εξετάσεις, δίνοντας πλήθος πληροφοριών για την κατάσταση της υγείας των εξεταζομένων.

Με επίκεντρο τους εξεταζόμενους και την ασφάλειά τους

Η Affidea επενδύει σε τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και σε πρωτοποριακές μεθόδους, εφαρμόζοντας διαδικασίες που αποσκοπούν στη διαφύλαξη της ασφάλειας των εξεταζομένων και παράλληλα στη διασφάλιση του βέλτιστου ιατρικού αποτελέσματος. Στο πλαίσιο αυτό η Affidea έχει εγκαταστήσει λογισμικό Βελτιστοποίησης της Δόσης Ακτινοβολίας για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της αξονικής τομογραφίας. Το σύνολο των διαγνωστικών κέντρων της Affidea συμμετέχουν στο πρόγραμμα Dose Excellence ακολουθώντας την Αρχή της ALARA (As Low As Reasonably Achievable), δηλαδή τη χαμηλότερη δυνατή για την παραγωγή άρτια διαγνωστικά εικόνων, και περιλαμβάνονται στη λίστα “EuroSafe Wall of Stars”, των καλύτερων της Ευρώπης από πλευράς ακτινοπροστασίας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο επίσης εφαρμόζει το πρωτοποριακό MRΙ Excellence Programme κατά τη διενέργεια της μαγνητικής τομογραφίας για βέλτιστα αποτελέσματα αναφορικά με τον ελάχιστο χρόνο εξέτασης και την ποιότητα της εικόνας.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες υγείας ενδυναμώνουν τους πολίτες και προστατεύουν το περιβάλλον

Για την Affidea ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η καινοτομία είναι μια εν εξελίξει διαδικασία που διατρέχει κάθε τομέα της λειτουργίας της. Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε το myaffidea, μια ψηφιακή εφαρμογή ολιστικής διαχείρισης της υγείας, με στόχο να προσφέρει στους εξεταζόμενους ένα χρήσιμο εργαλείο, ώστε να λάβουν πιο ενεργό ρόλο στη φροντίδα της υγείας τους. Στην πρώτη φάση το myaffidea προσφέρει εύκολη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που διενεργούνται στα διαγνωστικά κέντρα Affidea.

Η ψηφιακή πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό είναι διαθέσιμη δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο, ώστε οι χρήστες να μπορούν να διαχειριστούν τις πληροφορίες που σχετίζονται με την υγεία τους αλλά και να μοιράζονται τις πληροφορίες αυτές με τους γιατρούς της επιλογής τους, σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, με σεβασμό στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. To myaffidea συγκεντρώνει απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις, όχι μόνο για παρουσίαση αλλά και για ανάκτηση ή άλλη χρήση, από οποιαδήποτε τοποθεσία. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στον θεράποντα γιατρό να συγκρίνει παλαιότερες εξετάσεις ή δεδομένα με νεότερα σε πραγματικό χρόνο, γεγονός πολύ σημαντικό για την ορθότερη διαχείριση και αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας των εξεταζόμενων.

Στόχος του Ομίλου Affidea, εξάλλου, είναι η μετάβαση στο μοντέλο «έξυπνου» διαγνωστικού κέντρου με digital & paperless διαδικασίες, μεγιστοποιώντας το επίπεδο εξυπηρέτησης και περιορίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Sports in

Κλοπ: «Θα είναι μεγάλο το διάλειμμα, ίσως και να τελείωσε»

Ο Γιούργκεν Κλοπ τόνισε ότι δεν θα προπονήσει ξανά ομάδα της Premier League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024