
Ανταρσία Wagner: «Η κατάσταση ξέφυγε», ανέφερε ο Αλεξάντρ Λουκασένκο
«Εδωσα όλες τις αναγκαίες διαταγές ώστε ο στρατός να είναι έτοιμος για μάχη» ανέφερε ο Αλεξάντρ Λουκασένκο
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δήλωσε ότι οι επίμονες εντάσεις ανάμεσα στην μισθοφορική οργάνωση Wagner και τον ρωσικό στρατό έτυχαν κακής διαχείρισης, προκαλώντας το περασμένο σαββατοκύριακο «την αναμέτρηση» ανάμεσα στις δύο πλευρές.
«Η κατάσταση μας ξέφυγε, μετά σκεφτήκαμε ότι θα διευθετηθεί, αλλά δεν διευθετήθηκε», δήλωσε ο Αλεξάντρ Λουκασένκο σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. «Σε αυτήν την ιστορία, δεν υπάρχουν ήρωες».
«Εδωσα όλες τις αναγκαίες διαταγές ώστε ο στρατός να είναι έτοιμος»
Κατά την διάρκεια ομιλίας του ενώπιον στρατιωτικών και αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας, παρουσία δημοσιογράφων, ο Λουκασένκο δήλωσε ότι έδωσε διαταγή στις λευκορωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης κατά την διάρκεια της ανταρσίας της Wagner.
«Εδωσα όλες τις αναγκαίες διαταγές ώστε ο στρατός να είναι έτοιμος για μάχη», δήλωσε ο Λουκασένκο, κρίσιμος σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Η διαταγή του λευκορώσου προέδρου είναι ενδεικτική της ανησυχίας που προκάλεσε η σύντομη ανταρσία της Wagner. Ο αρχηγός της, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, πρέπει, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, να περιορισθεί στην Λευκορωσία, αφού δέχθηκε να βάλει τέλος στην στάση.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ο Μόντριτς μίλησε με τον Αμορίμ και μένει στη Μίλαν
- Ιλιάδα ή Οδύσσεια; Το ερώτημα που διχάζει τους λάτρεις του Ομήρου εδώ και 2.500 χρόνια
- Τέσσερις συλλήψεις για τρεις πυρκαγιές από αμέλεια σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία
- Έτσι καλωσόρισε τον Πόποβιτς ο Ολυμπιακός (vid)
- Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
- Μεξικάνικα ΜΜΕ: «Αυτή είναι η πρόταση της ΑΕΚ στον Πινέδα»




