Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το μήνυμα του Μπαρτζώκα στον Σλούκα και τα «δίδυμα» της επόμενης σεζόν

Το μήνυμα του Μπαρτζώκα στον Σλούκα και τα «δίδυμα» της επόμενης σεζόν

Ο Μπαρτζώκας έκανε την… κίνηση του με τον Σλούκα. Και αυτή έχει όνομα και επώνυμο.

Με γκάζια μπήκε ο Ολυμπιακός στην υλοποίηση του πλάνου του για την αγωνιστική σεζόν 2023-24. Και φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχαν κάνει ήδη την απαραίτητη προεργασία προκειμένου να μην χαθεί ούτε μέρα. Δείγμα συνέπειας και σοβαρότητας ενός club που αν μη τι άλλο αποτελεί «παράδειγμα προς μίμηση» στην κοινωνία του μπάσκετ.

Φυσικά οι δουλειές των Ερυθρόλευκων τέτοια εποχή χωρίζονται στα δύο. Σε εκείνες που μπορούν να γίνουν ενώ οι Σλούκας, Βεζένκοφ και Παπανικολάου είναι στο προθάλαμο των διαπραγματεύσεων για την παραμονή τους (ή όχι). Και στις άλλες που δεν μπορούν να προχωρήσουν αν η ομάδα δεν θα πληροφορηθεί τι θα γίνει με τον ισχυρό κορμό της. Κάπως έτσι ανακοινώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η μεταγραφή του Νικόλα Μιλουτίνοφ που προφανώς δεν επηρεάζεται από την ιστορία των τριών.

Κάπως έτσι μπήκε και στον προθάλαμο η κουβέντα για την επιστροφή του Νάιτζελ Γκος. Του Αμερικανού γκαρντ που η ενδεχόμενη απόκτηση του δημιουργεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας φαίνεται πως έχει καταλήξει σε μια συγκεκριμένη ιδέα για τα γκαρντ της επόμενης χρονιάς. Και αυτή η ιδέα είναι το καλύτερο μήνυμα στον Κώστα Σλούκα λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την παραμονή του.

Εξηγώ για να μην… παρεξηγηθώ. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα ανάμεσα σε Μπαρτζώκα και Σλούκα πλην του χρόνου συμμετοχής που διεκδικεί ο δεύτερος. Ο Μπαρτζώκας τον θέλει στον Ολυμπιακό. Και ο Σλούκας θέλει να μείνει και να κλείσει την καριέρα του εδώ, αρκεί να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα του. Να ανεβάσει τον χρόνο συμμετοχής του που φέτος έπεσε για πρώτη φορά μετά από χρόνια μόλις στα 22΄ στα ματς της Ευρωλίγκας.

Θα τα συζητήσουν όλα αυτά οι δύο πλευρές, είτε απευθείας, είτε μέσω της διοίκησης. Λογικά προς τα τέλη της εβδομάδας θα ξεκινήσει αυτή η διαπραγμάτευση (ο Σλούκας είναι στην Ιταλία για διακοπές με την οικογένεια του και περιμένει τηλέφωνο να το επιστρέψει). Πριν ανοίξει αυτός ο δίαυλος όμως ο Μπαρτζώκας φρόντισε να ανοίξει τα χαρτιά του. Σου λέει «θέλω τον Γκος». Γιατί; Για να γίνει πλέον δίδυμο πρώτης πεντάδας ο Γουόκαπ με τον Σλούκα και ο Αμερικανός να πάρει τα ηνία της second unit έχοντας στο πλάι του, τον Αϊζάια Κάνααν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτομάτως ο προπονητής δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε ο Σλούκας να παίξει περισσότερο.

Να ξεκινάει στην πρώτη και την τρίτη περίοδο και βέβαια να τελειώνει την τέταρτο όπως παραδοσιακά συμβαίνει με παίκτες του δικού του επιπέδου. Είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση του προπονητή και συνολικά του Ολυμπιακού, πως ήρθε τώρα στο προσκήνιο αυτή η υπόθεση του Γκος. Γιατί μπορεί αν «διαβαστεί» σωστά από τον Σλούκα να αποτελέσει γέφυρα πριν από τις διαπραγματεύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι που δηλώνουν καλά ενημερωμένοι δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι ο Γκος θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό αν φύγει ο Σλούκας. Θεωρούν ότι ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξει άρδην αν ο 33χρονος άσος αποφασίσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του να αφήσει τον Πειραιά. Και ότι σε αυτό το ενδεχόμενο ο αντικαταστάτης του μπορεί να έχει άλλα χαρακτηριστικά. Αυτό όμως είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε στην πορεία.

Προς το παρόν κρατήστε δίδυμα: Γουόκαπ και Σλούκας. Γκος και Κάνααν. Φαλ και Μιλουτίνοφ. Συν την τρόικα Παπανικολάου- ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης στο 2-3. Μια τέλεια ισορροπία πριν ανοίξει το θέμα του Βεζένκοφ…

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024