Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές: Μαθητές πήγαν να ψηφίσουν μετά το ξενύχτι και εξήγησαν τι είναι το... pre-drinking

Εκλογές: Μαθητές πήγαν να ψηφίσουν μετά το ξενύχτι και εξήγησαν τι είναι το… pre-drinking

«Ήρθαμε εδώ μετά από ξενύχτι. Δεν το συνηθίζουμε τέτοια ώρα να είμαστε ξύπνιοι. Ψήφισα δαγκωτό το ίδιο με την προηγούμενη φορά», είπε ο ένας μαθητής.

Οι κάλπες για τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιουνίου άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και έκλεισαν στις 19:00 το απόγευμα με αρκετούς νέους να καλούνται να ψηφίσουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες.

Πολλοί πήγαν στις κάλπες μόλις ξύπνησαν ενώ φυσικά δεν έλειψαν και οι νέοι άνθρωποι που πήγαν στις κάλπες αμέσως μετά το ξενύχτι του Σαββάτου. Μάλιστα δύο νέα παιδιά, δύο φίλοι, ένας φοιτητής και ένας μαθητής που έδωσε για δεύτερη φορά Πανελλήνιες μίλησαν στην ΕΡΤ έξω από εκλογικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

«Χαρούμενοι είμαστε που κάνουμε το καθήκον μας σαν πολίτες. Πρέπει να ψηφίζουμε. Ήρθαμε εδώ μετά από ξενύχτι. Δεν το συνηθίζουμε τέτοια ώρα να είμαστε ξύπνιοι. Ψήφισα δαγκωτό το ίδιο με την προηγούμενη φορά. Σίγουρα πράγματα», είπε ο ένας φίλος.

Η εξήγηση για το pre-driking

«Είπα την ιδέα στον φίλο μου αφού επιστρέψαμε από το σπίτι ενός άλλου, να πάμε να ψηφίσουμε, του άρεσε και απλά ήρθαμε κατευθείαν», είπε ο άλλος και στη συνέχεια εξήγησε τη διαδικασία… pre-driking: «Ήπιαμε για να πάμε μεθυσμένοι στο μαγαζί, για να γλιτώσουμε και χρήματα. Δούλεψε καλύτερα από ότι περιμέναμε».

«Παιδιά να το κάνετε! Μαγαζιά μην μας κυνηγήσετε! Μην πάτε στο κλαμπ στις 12 που παίζει ακόμα house και ο κόσμος ζεσταίνεται. Πηγαίνετε σε ένα σπιτάκι πρώτα, πάρτε κανά μπουκαλάκι από κάποιο ψιλικατζίδικο πρώτα, που θα έχει και το 1/5 της τιμής, κατεβάστε το με την παρέα, στρωθείτε λίγο να φτιάξετε κεφαλάκι και μετά βγείτε για ποτάκι», είπε ο άλλος.

Ο μαθητής κλήθηκε να σχολιάσει και πώς του φαίνεται το TikTok που χρησιμοποίησαν κατά κόρον οι πολιτικοί αρχηγοί στην προεκλογική περίοδο τόσο στις εκλογές της 21ης Μαΐου όσο και της 25ης Ιουνίου.

«Εμένα προσωπικά μου αρέσει, καλό είναι να ενημερώνουμε τους νέους. Είναι όντως ο πιο εύκολος τρόπος να μάθουν οι νέοι κάποια πράγματα γιατί δεν πιστεύω ότι παρακολουθούν αρκετά. Μ’ αρέσει, παρακολουθώ αρκετά και να συνεχίσουν να τα κάνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024