H ιταλική εφημερίδα La Repubblica, σε μια πρώτη της αναφορά στις ελληνικές εκλογές, γράφει στη διαδικτυακή της πύλη ότι «στην Ελλάδα, σύμφωνα με το exit poll, η νίκη του Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη».
«Το συντηρητικό κόμμα του Έλληνα πρωθυπουργού επιβεβαιώνει την επιτυχία των εκλογών του Μαΐου, αλλά αυτή τη φορά, με το νέο εκλογικό νόμο, θα μπορέσει να συνθέσει κυβέρνηση», προσθέτει η εφημερίδα της Ρώμης.
«Απόλυτη πλειοψηφία εδρών χάρις στο μπόνους»
«Χάρη στο νέο εκλογικό νόμο και το έπαθλο της πλειοψηφίας για τον νικητή (σ.σ. το μπόνους εδρών), ο Μητσοτάκης θα πρέπει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών», σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Στην Ελλάδα, ο Μητσοτάκης οδεύει προς απόλυτη πλειοψηφία» μεταδίδει, επίσης, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι, βάσει του κοινού exit poll, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να εκλέξει τουλάχιστον 158 βουλευτές.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).