Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
WaterBoom Festival για τα δακρυγόνα: Τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας – Συγγνώμη για την αναστάτωση

WaterBoom Festival για τα δακρυγόνα: Τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας – Συγγνώμη για την αναστάτωση

Ανακοίνωση της διοργάνωσης μετά τον σάλο που προκλήθηκε από ρίψη δακρυγόνων στο ΟΑΚΑ

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής η διοργάνωση του WaterBoom Festival μετά τον πανικό που προκλήθηκε στο ΟΑΚΑ, όταν άγνωστοι πέταξαν δακρυγόνα, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να τραυματιστούν.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ καταδικάζει «την απερίσκεπτη πράξη της ρίψης δακρυγόνου / καπνογόνου, υποστηρίζει ότι «τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας» και ζητά «ειλικρινή συγνώμη σε όλους τους επισκέπτες μας για την αναστάτωση που προκάλεσε το γεγονός».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η ομάδα του Waterboom Festival απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει την απερίσκεπτη πράξη της ρίψης δακρυγόνου / καπνογόνου στο χώρο της εκδήλωσης.

Η διοργάνωσή μας τήρησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία security που υλοποίησε άμεσα το σχέδιο εκκένωσης και με τον άριστο επαγγελματισμό της κατάφερε να διαχειριστεί άμεσα το γεγονός και να επιτρέψει την άμεση αποσυμφόρηση του πλήθους.

Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με την αστυνομία, διευκολύνοντας το έργο της και παραμένοντας στην διάθεση της για την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που θα επιτρέψει τον εντοπισμό του δράστη. Απευθύνουμε παράλληλα έκκληση για οποιαδήποτε πληροφορία σε οπτικοακουστική ή άλλη μορφή που μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να βρεθεί ο δράστης. Βάσει των διεθνώς αποδεκτών πρακτικών ασφαλείας η εκδήλωση συνεχίστηκε ώστε να απομονωθεί το περιστατικό και να μην δημιουργηθεί μια ανεξέλεγκτη κατάσταση πανικού.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και του First Aid Ambulance που με την άμεση επέμβαση τους αποφεύχθηκε οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό.

Θέλουμε να δηλώσουμε μια ειλικρινή συγνώμη σε όλους τους επισκέπτες μας για την αναστάτωση που προκάλεσε το γεγονός».

Βροχή οι καταγγελίες – «Κόσμος λιποθυμούσε, ήλεγχαν μόνο αν έχεις εισιτήριο»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν από το πρωί οι εικόνες χάους που επικράτησαν την Πέμπτη στο Waterboom Festival στο ΟΑΚΑ, όταν άγνωστοι έριξαν δακρυγόνα στις γμάτες με χιλιάδες κόσμου κερκίδες.

Σε βίντεο, που ανέβηκαν στα social media, αποτυπώνεται ο πανικός παιδιών και εφήβων που φωνάζουν «βοήθεια», κλαίνε και ποδοπατιούνται στην προσπάθειά τους να φύγουν και να μπορέσουν να αναπνεύσουν καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

@trelhtouxwriou Ξεφτίλες #mpesfypgamw #fypシ #fypages #waterboomfestival #waterboom ♬ πρωτότυπος ήχος – nikos


Σε καταγγελίες που φτάνουν στο in, νέα παιδιά και γονείς καταγγέλλουν ότι οι έλεγχοι ήταν ανεπαρκείς και «ο καθένας μπορούσε να περάσει στο Waterboom Festival ό,τι ήθελε. Γονείς καταγγέλλουν τους διοργανωτές που γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο και ξεσπούν λέγοντας «δεν υπήρχε κανένα επίπεδο ασφαλείας.

«Ήμουν και εγώ στο waterboom στην θέση VIP. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς, ανάμεσα μας μικρά παιδιά με γιαγιάδες και μαμάδες. Κάποια στιγμή χωρίς να έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει αρχίσαμε να σπρωχνόμαστε προς τα πίσω και φώναξε κάποιος “να κάνουμε έναν κύκλο”. Πολύ γρήγορα μια κοπέλα μπροστά μου λιποθύμησε, πολύς κόσμος δάκρυζε και μας έτσουζαν τα μάτια. Εγώ έτρεξα να βρω ιατρική βοήθεια για την κοπέλα που λιποθύμησε ρωτώντας από δω και από κει που θα βρω βοήθεια. Μετά από λίγα λεπτά είχα ενημερώσει τον ερυθρό σταυρό και έβλεπα και άλλα άτομα να τα κουβαλάνε είτε επειδή δεν μπορούσαν να περπατήσουν, είτε επειδή είχαν λιποθυμήσει. Τα τραγούδια συνεχίστηκαν κανονικά. Έλεγχαν όταν έμπαινες μόνο αν έχεις εισιτήριο. Ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει ό,τι θέλει μαζί του. Ευτυχώς οι σεκιούριτι άνοιξαν τις πύλες για να αποχωρήσει εύκολα και γρήγορα ο κόσμος. Επίσης άτομα του vip μπορούσαν να πάνε στον χώρο του golden. Πραγματικά εύχομαι να μην ξαναγίνει αυτό το φεστιβάλ, καθώς δεν τηρεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και αν είναι εντάξει νομικά δεν είναι εντάξει ηθικά οι προϋποθέσεις τους για να συμμετέχεις. Αλλά για αυτούς μετράνε τα κέρδη και όχι η ασφάλεια του κόσμου» καταγγέλλει στο in άνθρωπος που βρέθηκε στο Φεστιβάλ στο ΟΑΚΑ.

@damianos_chalk0 #waterboomfestival2023 ♬ original sound – Hi


«Είμαι 45 ετών και μητέρα δύο παιδιών. Χθες η κόρη μου 15 ετών, βρέθηκε στο Waterboom Festival στο ΟΑΚΑ. Εκτός από τα καπνογόνα τα οποία κάποιοι έριξαν εντός του σταδίου, το στάδιο ήταν ασφυκτικά γεμάτο, με αποτέλεσμα τα παιδιά, να στέκονται κολλημένα μεταξύ τους με τα κεφάλια τους στραμμένα προς τα πάνω προκειμένου να παίρνουν ανάσα. Οι διοργανωτές γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο, χωρίς να σκεφτούν το αποτέλεσμά κάτω από τους 35 βαθμούς κελσίου. Παρακαλώ να αναδειχθεί το θέμα, γιατί μετά θρηνούμε θύματα, νέα παιδιά» καταγγέλλει η μητέρα παιδιών που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Sports in

Ποιος είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην «Aleksandar Nikolić Hall» με τη Μακάμπι

Ο λόγος που τα δύο παιχνίδια των playoffs της EuroLeague ανάμεσα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό θα γίνουν στη γνωστή «Χάλα Πιονίρ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024