Ανδρέας Παπανδρέου: Τρισάγιο για τα 27 χρόνια από τον θάνατό του – Παρούσα η Δήμητρα Λιάνη
Η Δήμητρα Λιάνη ήταν φανερά συγκινημένη καθώς στεκόταν πάνω από το μνήμα του ιστορικού ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Σαν σήμερα συμπληρώνονται 27 χρόνια από τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, που έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουνίου 1996 και τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του στον τάφο του στο Α’ Κοιμητήριο των Αθηνών.
Παρούσα στο τρισάγιο ήταν και η χήρα του πρώην πρωθυπουργού, Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου. Φωτογραφίες από το Α’ Κοιμητήριο των Αθηνών δημοσίευσε ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης, με αναρτήσεις του στο Facebook.
«Σαν σήμερα, στις 23 Ιουνίου 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου περνάει στην Ιστορία. Είκοσι επτά χρόνια μετά το θλιβερό ξημέρωμα εκείνης της Κυριακής του Ιουνίου η μνήμη του χαρισματικού Ηγέτη παραμένει ζωντανή σε φίλους και πολιτικούς αντιπάλους, ενώ η διορατική και εμβληματική του φράση, «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», πάντα επίκαιρη και διαχρονική.
Σήμερα στις 11 το πρωί θα προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του και θα τελέσουμε τρισάγιο επί του τάφου του στο Α΄ Κοιμητήριο των Αθηνών», έγραψε στην ανάρτηση ο αρχιμανδρίτης.
Μάλιστα η Δήμητρα Λιάνη ήταν φανερά συγκινημένη καθώς στεκόταν πάνω από το μνήμα του ιστορικού ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Δείτε τις φωτογραφίες
Μάλιστα σε νεότερη ανάρτησή του ο αρχιμανδρίτης μετά το τρισάγιο μαζί με τη Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου πραγματοποίησαν προσκύνημα στους τάφους των αείμνηστων Αρχιεπισκόπων Αθηνών με πρώτο τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Μαζί τους ήταν και η κυρία Μαρί που φροντίζει τον τάφο καθώς και όλους τους παρακείμενους Αρχιεπισκοπικούς τάφους.
Η ανάρτηση
«Μετά το τρισάγιο στον Ανδρέα Παπανδρέου, το καθιερωμένο προσκύνημα μαζί με την κ. Δήμητρα Παπανδρέου, στους τάφους των αειμνήστων Αρχιεπισκόπων Αθηνών με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, πάντα παρούσα, άγρυπνος φρουρός, η αγαπημένη μας κ. Μαρία που φροντίζει τον τάφο από την ημέρα που έφυγε ο μακαριστός Χριστόδουλος και μαζί μ αυτόν όλους τους παρακείμενους Αρχιεπισκοπικούς τάφους».
- Ισπανία: Ελληνίδες τουρίστριες τραυματίστηκαν στη Μινόρκα – Έπεσε μέρος μπαλκονιού
- Δημόσια τέχνη και βιώσιμες μετακινήσεις στην Άρτα
- Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας «Πάρτυ Γενεθλίων»
- Gen Z: Παλεύει με κόλπα για δουλειά, ενώ Millennials, Gen X και Βaby Βoomers… από το σχολείο στο γραφείο
- «Ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Τουμπέλις»
- Μέση Ανατολή: 25 δισ. δολάρια έχει κοστίσει ο πόλεμος στις εταιρείες – Η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται
- Έχω παιδιά: Πώς να γίνεις cool;
- Ρόδος: Μαρτυρία σοκ για το τροχαίο δυστύχημα – «Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442