Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO εντάχθηκε το Γεωπάρκο Λαυρεωτικής

Στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO εντάχθηκε το Γεωπάρκο Λαυρεωτικής

Η Λαυρεωτική πλέον μπαίνει στα παγκόσμια ραντάρ ως προορισμός.

Στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO εντάχθηκε το Γεωπάρκο Λαυρεωτικής,  εξέλιξη  που θα μπορούσε να σημάνει την ανάδειξη της περιοχής σε διεθνές επίπεδο αλλά και την προστασία της γεωλογικής, μεταλλευτικής – μεταλλουργικής, πολιτισμικής και οικολογικής της αξίας.

Να τονίσουμε πως οι προσπάθειες να ενταχθεί ο Δήμος στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO χρονολογούνται στο μακρινό 2004. Μάλιστα η προσπάθεια δεν είχε τότε αποτέλεσμα αφού το 2009 δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Δήμου, επειδή σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν περιφραγμένα τα πάρα πολλά πηγάδια που συναντάμε στη περιοχή της Λαυρεωτικής.

Πλέον όμως το Γεωπάρκο Λαυρεωτικής είναι μέλος του παγκόσμιου δικτύου της UNESCO κάτι το οποίο μπορεί αν αξιοποιηθεί επαρκώς να συντελέσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στη περιοχή, στην άνοδο της τοπικής επιχειρηματικότητας και αλλά.

H τελετή καλωσορίσματος του Γεωπάρκου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Λαυρεωτικής, παρουσία πλήθους κόσμου.

Πηγή βίντεο: Δήμος Λαυρεωτικής

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς στο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το γεωπάρκο της Λαυρεωτικής ο χώρος με την πλούσια γεωμεταλλευτική κληρονομιά ανακηρύχθηκε επισήμως παγκόσμιο γεωπάρκο της UNESCO. Η ένταξη του γεωπάρκου στη μεγάλη οικογένεια του παγκόσμιου δικτύου γεωπάρκων της UNESCO σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την περιοχή της Λαυρεωτικής και φυσικά για τη διατήρηση και ανάδειξη του γεωπολιτιστικού της πλούτου.

Η πλεονεκτική και ταυτόχρονα μοναδική γεωλογική θέση του γεωπάρκου μάς πρόσφερε απλόχερα σπουδαίους και μοναδικούς θησαυρούς αργυρομολυβδούχων μεταλλευμάτων οι οποίοι βρίσκονται στα έγκατα της γης…

Να ευχαριστήσω την ομάδα του γεωπάρκου, την επιστημονική υπεύθυνη του γεωπάρκου την κυρία Μωραΐτη Ευγενία που ήτανε πραγματικά η καρδιά της όλης προσπάθειας, ο εμψυχωτής σε όλους μας, όλους τους εταίρους για την βοήθειά τους για να αναδείξουμε την ιστορία, την Αρχαιολογία, τη γεωλογία, τη μεταλλουργική δραστηριότητα των προγόνων μας και τέλος τη σπουδαία βιοποικιλότητα του Γεωπάρκου. Εμείς σαν Δήμος και αναπτυξιακή εταιρεία θα στηρίξουμε το γεωπάρκο και θα δώσουμε μία αναπτυξιακή ώθηση στον γεωτουρισμό γνωρίζοντας ότι η επισκεψιμότητα στο γεωπάρκο θα συντελέσει στην τοπική αναπτυξιακή πορεία της Λαυρεωτικής και όλης της περιφέρειας.»

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024