Μητσοτάκης από Πάτρα: Πρώτος μας στόχος για την επόμενη τετραετία η αύξηση μισθών
«Καμία δυνητική ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη» είπε ο κ. Μητσοτάκης
Να αυξήσει κι άλλο η ΝΔ το ποσοστό της, στις επικείμενες εκλογές ζήτησε από την Πάτρα, όπου στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, απηύθυνε χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στις 25 Ιουνίου το κόμμα του θα λάβει ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά στην Αχαΐα.
Παράλληλα είπε ότι το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών «δεν ήταν τυχαίο, ούτε αποτέλεσμα μιας καλής εκστρατείας» και πρόσθεσε ότι «σε αυτές τις εκλογές, έκλεισε ένας κύκλος διχασμού και μαυρίλας και άνοιξε ένας κύκλος ενότητας και αισιοδοξίας».
«Η δουλειά όμως δεν έχει τελειώσει» είπε και ζήτησε «να γεμίσουν οι κάλπες με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ».
«Καλύτεροι μισθοί…»
Οπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «οι καλύτεροι μισθοί είναι ο πρώτος μου στόχος για την ερχόμενη τετραετία και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με την ανάπτυξη». Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στα έργα λέγοντας πως σε δυο χρόνια θα είναι έτοιμος ο νέος οδικός άξονας Πάτρας – Πύργος και πως ετοιμάζονται νέες επενδύσεις που θα καταστήσουν την Πάτρα πύλη εισόδου και εξόδου στην Ευρώπη.
«Αποδίδω ξεχωριστή σημασία στην εκπαίδευση και τα εξωστρεφή πανεπιστήμια», όπου «θα κυριαρχούν οι βιβλιοθήκες και όχι οι βαριοπούλες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σε ό, τι αφορά στο ΕΣΥ, ανέφερε: «Εχω κουραστεί να απαντώ στα fake news της αντιπολίτευσης ότι η ΝΔ θέλει να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ».
«Ακολουθήσαμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική για το μεταναστευτικό»
Αναφορικά με το ναυάγιο στην Πύλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στηλίτευσε όσους επιρρίπτουν ευθύνες στο Λιμενικό, «αντί να δείχνουν το ρόλο των διακινητών» και πρόσθεσε: «Ακολουθήσαμε σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική για το μεταναστευτικό, κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας για τα νησιά. Με την πολιτική μας συντρίψαμε τους διακινητές και αυτή την πολιτική θα συνεχίσουμε. Το λιμενικό θα είναι εκεί να σώζει ανθρώπινες ζωές, αλλά θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας και παράλληλα να διεκδικούμε στην Ευρώπη».
Αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα, είπε πως το 2028 θα παραλάβει η Ελλάδα τα F-35 τα οποία θα σταθμεύουν στην Ανδραβίδα.
«Η ευθύνη την Κυριακή περνάει σε όλους σας»
«Το τελευταίο αφήγημα μιας αντιπολίτευσης που παραπαίει είναι μην ψηφίσετε ΝΔ για να μην είναι παντοδύναμη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως όσο μεγαλύτερο είναι το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ τόσο μεγαλύτερη και βαριά η ευθύνη.
«Καμία δυνητική ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη» είπε και συνέχισε: «Σε ένα πράγμα συμφωνώ με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τις ζωές μας […] Για μια κυβέρνηση που να ξέρει που πατάει σε περίπτωση που κληθεί να διαχειριστεί μια κρίση».
«Η ευθύνη την Κυριακή περνάει σε όλους σας» είπε κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης, για να συμπληρώσει πως έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού.
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στην Αμφιλοχία και τη Φιλιππιάδα.
Το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα έχει συνάντηση με πολίτες.
Δείτε την ομιλία
- Γαστούνη: Οκτώ προσαγωγές για τον εμπρησμό του μαγαζιού του περιπτερά που είχε ξυλοκοπηθεί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (6/5): Πού θα δείτε το Game 3, Παναθηναϊκός-Βαλένθια και τον ημιτελικό Μπάγερν-Παρί Σεν Ζερμέν
- Βραβεία Βιβλίου Public 2026
- ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση & Σίγουρη Επιτυχία για Κάθε Μαθητή
- Μάθιου Πέρι: Τα μυστικά των Friends και η κληρονομιά του Τσάντλερ στο σφυρί
- Σπίτι μου 2: Φουντώνει η αγωνία των δικαιούχων που είναι «στον αέρα» – Τι απαντά το υπουργείο
- ΑΔΕΔΥ: Απεργία στο Δημόσιο στις 13 Μαΐου – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
- Για το 3-0 και το Final-4 στο «σπίτι» του ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442