Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Virgin Galactic: Ξεκινά εμπορικές πτήσεις στο διάστημα μέσα στον μήνα

Virgin Galactic: Ξεκινά εμπορικές πτήσεις στο διάστημα μέσα στον μήνα

Οι αποτυχημένες εκτοξεύσεις της εταιρείας του Ρίτσαρντ Μπράνσον και η οικονομική πτώση.

Εμπορικές πτήσεις στο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η Virgin Galactic.

Ειδικότερα, η εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει επιτέλους εμπορικές πτήσεις στο διάστημα εντός του μήνα, τερματίζοντας μια 19ετή πορεία που μαστιζόταν από ατυχήματα και τεχνικές προκλήσεις, σύμφωνα με τους FT.

Η πρώτη εμπορική πτήση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27 και 30 Ιουνίου και θα μεταφέρει τρία μέλη της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας και του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας της Ιταλίας στην άκρη του διαστήματος για να διεξάγουν πειράματα σε συνθήκες μικροβαρύτητας, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη. Είπε ότι η επόμενη πτήση έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Αυγούστου, ενώ οι εκτοξεύσεις θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα στη συνέχεια.

Η «νίκη» επί της Amazon και τα προβλήματα

Η προγραμματισμένη εκτόξευση έρχεται δύο χρόνια μετά την κορύφωση του ενθουσιασμού της Wall Street με την κούρσα μεταξύ της Virgin Galactic και της Blue Origin του Τζεφ Μπέζος να μετατρέψουν τον διαστημικό τουρισμό σε εμπορική πραγματικότητα.

Ο Μπράνσον, πλοηγώντας το πρώτο διαστημόπλοιο της Virgin Galactic που μετέφερε πλήρες πλήρωμα, κέρδισε τον ιδρυτή της Amazon στο διάστημα κατά εννέα ημέρες, αλλά στη συνέχεια είδε την εταιρεία του να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα καθώς οι ρυθμιστικές αρχές εξέταζαν μια ανωμαλία που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η εταιρεία δήλωσε αργότερα ότι αναβάλλει νέες εκτοξεύσεις για να πραγματοποιήσει περισσότερες εργασίες για να “βελτιώσει” τους πυραύλους της, καθυστερώντας την επόμενη δοκιμαστική πτήση μέχρι τον Απρίλιο.

Η Blue Origin ξεκίνησε εμπορικές πτήσεις το 2021, αλλά ανέστειλε τις εκτοξεύσεις μετά από επτά πτήσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ένας πύραυλος που δεν μετέφερε ανθρώπινους επιβάτες παρουσίασε δυσλειτουργία, ενεργοποιώντας ένα σύστημα διαφυγής που προκάλεσε την απόρριψη της κάψουλας επιβατών.

Η Virgin Galactic έχει βιώσει μια σειρά από αναποδιές που επέβαλαν μεγάλες καθυστερήσεις. Τρεις εργαζόμενοι σε ανάδοχο εταιρεία σκοτώθηκαν κατά τη δοκιμή ενός πυραυλοκινητήρα το 2007, ενώ η εταιρεία είχε ένα ακόμη θανατηφόρο περιστατικό το 2014, όταν ένας πιλότος έχασε τη ζωή του όταν ένα διαστημόπλοιο διαλύθηκε στον αέρα.

Η πτώση και η αίτηση πτώχευσης

Αξίζει να σημειωθεί πως Virgin Galactic προέβλεψε κατά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο το 2019 ότι θα είχε έσοδα ύψους 398 εκατ. δολαρίων έως το 2022 και θα έβγαζε κέρδη. Με τα διαστημόπλοια της καθηλωμένα στο έδαφος, κατέγραψε έσοδα μόλις 2 εκατ. δολάρια πέρυσι και καθαρές ζημίες ύψους 505 εκατ. δολαρίων.

Οι μετοχές της είχαν πέσει λίγο πάνω από τα 4 δολάρια μέχρι αυτή την εβδομάδα, από το υψηλό των 55 δολαρίων και πλέον, όταν η προσωπική πτήση του Μπράνσον στην άκρη του διαστήματος προκάλεσε μεγάλη δημοσιότητα.

Η δεύτερη διαστημική εταιρεία τουδ Virgin Orbit, κατέθεσε αίτηση για προστασία από την πτώχευση τον Απρίλιο. Η επιχείρηση εκτόξευσης δορυφόρων κατέρρευσε αφού δεν κατάφερε να επιτύχει τη συχνότητα των εκτοξεύσεων που είχε θέσει ως στόχο και δεν μπόρεσε να αντλήσει πρόσθετα κεφάλαια.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024