Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ιδιώτες παιδίατροι ζητούν από την Α. Λινού να ανακαλέσει δηλώσεις της

Οι ιδιώτες παιδίατροι ζητούν από την Α. Λινού να ανακαλέσει δηλώσεις της

Για προσβλητικές δηλώσεις που τοποθετούν απέναντι τους παιδιάτρους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα υγείας καταγγέλλουν οι Ελευθεροεπαγγελματίες Παιδίατροι την καθ. Αθηνά Λινού – υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ανάκληση της δήλωσης της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνάς Λινού για τους ιδιώτες παιδιάτρους, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων τονίζοντας πως είναι προσβλητική για την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψη των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, ενώ επιχειρεί ταυτόχρονα να προκαλέσει ρήγμα στις σχέσεις τους με τους παιδιάτρους του ΕΣΥ.

Η δήλωση της κας Λινού σε ομιλία για τις προεκλογικές εξαγγελίες σε θέματα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, που πυροδότησε τους παιδιάτρους, ανέφερε ότι «όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας. Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε…».

Με επιστολή της προς τα πολιτικά κόμματα, η Ομοσπονδία των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων εκφράζει την έκπληξη και αγανάκτησή της για τις δηλώσεις και σημειώνει:

«Όπως αντιλαμβάνεστε, η άποψη που εκφράστηκε από επίσημο βήμα στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας, ότι «δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ», προσβάλλει βάναυσα τόσο την προσωπικότητα, τιμή και υπόληψη των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, όσο και τον πυρήνα της επαγγελματικής και επιστημονικής τους υπόστασης. Παραπέμπει σε αναχρονιστικές και ξεπερασμένες απόψεις, αντιτιθέμενες σε θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος και συγκεκριμένα τα άρθρα 451 και 5ξ1Σ, καθώς και το άρθρο 15 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε., αλλά και την πάγια νομολογία της ΕΔΔΑ αλλά και του ΣΤΕ.

Ομοίως και ακόμα προσβλητικότερος είναι ο ισχυρισμός της ιδίας υποψηφίας, ότι «τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης, που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε…», παρουσιάζοντας τον κλάδο των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων ως ανάλγητους, εκμεταλλευτές και στυγνούς επαγγελματίες, ενώ ταυτοχρόνως αφού «δυστυχώς» δεν είναι υπάλληλοι του ΕΣΥ, προφανώς θεωρεί τον κλάδο μας υποδεέστερο, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό ρήγμα στις σχέσεις μας με τους συναδέλφους παιδιάτρους του ΕΣΥ.

Η άποψη αυτή, εκφρασθείσα μάλιστα δημοσίως και ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου, διαδοθείσα ακόμα και από τα Μέσα Ενημέρωσης, μας προσβάλλει βάναυσα, πρέπει να ανακληθεί το ταχύτερο δυνατό και να αποκατασταθεί με κάθε τρόπο η τιμή και υπόληψη του κλάδου μας και ημών των παιδιάτρων».

Ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας κ.κ. Κ. Νταλούκας και Ι. Ρίτσας, σημειώνουν πως «προφανώς η ομιλήτρια και υποψήφια βουλευτής παραμένει αγκυλωμένη στην ολοκληρωτική εξάρτηση των πολιτών από συντεχνιακές και πολιτικές τακτικές, μη αποδεχόμενη την ιδιωτική πρωτοβουλία, εξαπολύοντας απόψεις αόριστες και προσβλητικές για τον κλάδο μας».

Επισημαίνουν πως η αφιλοκερδής κοινωνική προσφορά του κλάδου, όπως οι επισκέψεις και η προσφορά πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχουν παιδίατροι, ή την αγνοεί, ή συσκοτίστηκε και αποκρύφτηκε από την εν λόγω υποψήφια, εμφανίζοντας ως δήθεν πραγματικό γεγονός την αναλγησία των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων.

Καταλήγοντας οι κ.κ. Νταλούκας και Ρίτσας σημειώνουν πως οι ιδιώτες παιδίατροι δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους παιδιάτρους του δημοσίου τομέα, τονίζουν όμως, για να προστατευθεί η τιμή, υπόληψη και κοινωνική προσφορά των ιδιωτών παιδιάτρων ότι οι ιδιώτες παιδίατροι υπήρξαν πάντα το στήριγμα σε πάνω από το 70% των παιδιών των ελληνικών οικογενειών, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, πολλές φορές αφιλοκερδώς.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024