Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα, κατά περίπτωση, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των 21 συλληφθέντων για τα επεισόδια που προκλήθηκαν χθες, Πέμπτη, το απόγευμα στην πορεία για το ναυάγιο στην Πύλο που διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας.
Τα αδικήματα για τα οποία διώκονται
Συγκεκριμένα, στους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη που περιλαμβάνει κατά περίπτωση τα εξής αδικήματα:
κατοχή εμπρηστικών υλών (κακούργημα),
διατάραξης κοινής ειρήνης,
απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συρροή,
παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
και φωτοβολίδων.
Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν οι συλληφθέντες.
Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια διαφορετική μορφή ευφυΐας, η οποία δεν αποτυπώνεται εύκολα σε τεστ και μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντική για τη δημιουργικότητα
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.