Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η οσκαρική ηθοποιός Γκλέντα Τζάκσον πέθανε σε ηλικία 87 ετών

Η οσκαρική ηθοποιός Γκλέντα Τζάκσον πέθανε σε ηλικία 87 ετών

Η διπλά βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός -και πρώην βουλευτής των Εργατικών-, έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη ασθένεια στο σπίτι της στο Λονδίνο

Η σπουδαία ηθοποιός και πρώην βουλευτής των Εργατικών απεβίωσε σήμερα το πρωί στο σπίτι της στο Λονδίνο, δήλωσε ο ατζέντης της.

Η Γκλέντα, η οποία κέρδισε για πρώτη φορά το βραβείο Τόνι για την ερμηνεία της στην παράσταση «Τρεις ψηλές γυναίκες», ήταν περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της όταν πέθανε.

Σε δήλωσή του, ο ατζέντης της Lionel Larner είπε: «Η Γκλέντα Τζάκσον, δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και πολιτικός, πέθανε ειρηνικά στο σπίτι της στο Μπλάκχιθ του Λονδίνου σήμερα το πρωί μετά από σύντομη ασθένεια, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

»Πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας ‘The Great Escaper’ στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Μάικλ Κέιν».

Δείτε ένα βίντεο με εικόνες της

Η Γκλέντα Μέι Τζάκσον γεννήθηκε στις 9 Μαΐου 1936 και ήταν Βρετανίδα ηθοποιός και πρώην πολιτικός του Εργατικού Κόμματος.

Σπούδασε με υποτροφία στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης το 1954, πριν κάνει το επαγγελματικό της ντεμπούτο στο θέατρο τρία χρόνια αργότερα.

Η Γκλέντα αρχικά αποσύρθηκε από την υποκριτική για να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 1992 ως βουλευτής για το Χάμπστεντ και Χάιγκεϊτ και στη συνέχεια έγινε νεότερη υπουργός Μεταφορών υπό τον Τόνι Μπλερ.

Ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί το 2015 και εξακολουθεί να είναι το μοναδικό μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου που έχει κερδίσει Όσκαρ.

Η Γκλέντα τιμήθηκε με το βραβείο CBE στον κατάλογο των γενεθλίων της Βασίλισσας του 1978 για τις υπηρεσίες της στο θέατρο.

Δείτε μία ομιλία της στο Βρετανικό κοινοβούλιο 

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024