Νέος σεισμός στην Αταλάντη
Το επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε στα 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αταλάντης
Νέος σεισμός σημειώθηκε στις 13:04 το μεσημέρι του Σαββάτου με επίκεντρο κοντά στην Αταλάντη.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε στα 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αταλάντης, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 17,3 χλμ.
Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική.
Δείτε την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, που επισημαίνει ότι πρόκειται για φυσιολογικό μετασεισμό, που ενισχύει την άποψη ότι ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ της Πέμπτης, ήταν ο κύριος σεισμός.
Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του, έχουν ξεκαθαρίσει πως ο σεισμός της Πέμπτης δεν έχει σχέση με το γνωστό Ρήγμα της Αταλάντης, που πριν 129 χρόνια, (το 1894) «χτύπησε» με 6,9 Ρίχτερ και τραγικό απολογισμό 255 νεκρούς.
Ο σεισμός της Πέμπτης προκάλεσε αρκετές ζημιές. Όπως ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή από το Υπουργείο Υποδομών, έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 120 κτήρια στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Δαφνουσίων του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων τα 38 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση (6 ιεροί Ναοί και 32 κατοικίες).
Επιπλέον, έγιναν αυτοψίες και σε 3 σχολικές μονάδες (με συνολικά 5 κτήρια) στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Ορχομενου του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων το Δημοτικό Σχολείο στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού (Τοπική Ενότητα Διονύσου) με 3 κτήρια, κρίθηκε ακατάλληλο και χρήζει επισκευών.
- Θυελλώδεις άνεμοι 130 χλμ/ώρα «σφυροκοπούν» την Πάτρα – Bίντεο από τη γέφυρα στο Ρίο – Αντίριο
- «Ξορκίζει» το Μαξίμου την Καρυστιανού, αλλά οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση!
- Θεσσαλονίκη: Παραμένουν οι αγρότες των Μαλγάρων στο μπλόκο, χωρίς να κλείνουν δρόμους – «Δεν φεύγουμε»
- Η αποτυχία φωνάζει: Ξέρουμε τι θα δούμε με τον Λανουά στην ΚΕΔ
- IRIS: Όλα για το χαρτζιλίκι – Τι ισχύει
- «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στα λάθη» – Ο Ντέιβιντ Mπέκαμ έσπασε τη σιωπή του για τον Μπρούκλιν

