Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
Κυβερνοπειρατεία στην Τουρκία: Προσφέρουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών online - Ανάμεσά τους και του Ερντογάν

Κυβερνοπειρατεία στην Τουρκία: Προσφέρουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών online – Ανάμεσά τους και του Ερντογάν

Τι αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Balkan Insight για την επίθεση χάκερς σε κυβερνητικό σάιτ στην Τουρκία.

Χάκερς επιτέθηκαν σε κυβερνητικό σάιτ στην Τουρκία με αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένων Τούρκων πολιτών, ενώ υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στα θύματα της κυβερνοπειρατείας είναι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Balkan Insight, που φιλοξενεί ρεπορτάζ για το σοβαρό αυτό θέμα, σημειώνει ότι πρόκειται για μια σημαντική παραβίαση της ψηφιακής ασφάλειας στην Τουρκία.

Ποιο σάιτ διαθέτει τα προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σάιτ που ονομάζεται sorgupaneli.org προσφέρει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μετά την ψηφιακή παραβίαση του κυβερνητικού ιστότοπου e-Devlet.

Οι πληροφορίες για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών προσφέρονται δωρεάν από τον ιστότοπο σε αντάλλαγμα για την εγγραφή μέλους. Οι πληροφορίες που υποκλάπησαν περιλαμβάνουν αριθμούς ταυτότητας, αριθμούς τηλεφώνου και πληροφορίες για τα μέλη των οικογενειών των χρηστών.

Πιο ευαίσθητες πληροφορίες, όπως πλήρεις διευθύνσεις, συμβόλαια ακινήτων και λεπτομέρειες εκπαίδευσης, προσφέρονται με πληρωμένη premium συνδρομή.

Το Balkan Insight απέκτησε πρόσβαση στον ιστότοπο για να διερευνήσει το θέμα. Όπως αναφέρει, τα προσωπικά δεδομένα που προσφέρονται περιλαμβάνουν πληροφορίες για υψηλόβαθμους κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως ο Ερντογάν και ο κύριος ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας δήλωσαν ότι η υποκλοπή δεδομένων είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί στην Τουρκία και αποτελεί μείζον πρόβλημα ψηφιακής ασφάλειας.

Τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα

«Πρώτα απ’ όλα, η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο θα πρέπει να αποκλειστεί. Μετά από αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσει μια έρευνα πλήρους κλίμακας», δήλωσε η Σούλε Οζσόι Μπογιουνσούζ, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, στη HALK TV.

Οι τουρκικές αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει το θέμα και ο ιστότοπος παραμένει προσβάσιμος, αν και συχνά καταρρέει λόγω της μεγάλης ζήτησης που ασκεί πίεση στους διακομιστές του.

Τι είναι το e-Devlet

Το e-Devlet, που σημαίνει ηλεκτρονική διακυβέρνηση, είναι η κύρια πύλη της δημόσιας διοίκησης στην Τουρκία και περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών σχετικά με την εκπαίδευση, την υγεία, τα τραπεζικά διαπιστευτήρια και τη φορολογική κατάσταση.

Εδώ και αρκετά χρόνια, ο ιστότοπος e-Devlet επικρίνεται ότι δεν είναι αρκετά ασφαλής, αλλά οι τουρκικές αρχές απορρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Η πρώτη σελίδα του E-Devlet

Only in

Το... απίθανο προεκλογικό σποτ του Μπέου - «Πόλη πρότυπο» ο Βόλος

Ο Μπέος εμφανίζεται στο σποτάκι, εγγυητής μιας πόλης... «χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023