Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όλοι μαζί τα τελευταία χρόνια έγδαραν το λαό με τους μνημονιακούς νόμους» λέει ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τον Βόλο

«Όλοι μαζί τα τελευταία χρόνια έγδαραν το λαό με τους μνημονιακούς νόμους» λέει ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τον Βόλο

Τον Βόλο επισκέπτεται ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Σε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Παραλία του Βόλου μιλάει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, νωρίτερα, συναντήθηκε με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων και επιτροπών αγώνα για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Μαγνησίας.

Δείτε live την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

«Μόνο το ΚΚΕ ασκεί αντιπολίτευση μαχητική, υπέρ του λαού – όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 60% των νομοσχεδίων της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην αρχή της ομιλίας του.

«Η φοροληστεία του λαού για να φοροαπαλάσσεται το μεγάλο κεφάλαιο είναι το κοινό όλων τους και είναι προκλητικός ο καυγάς τους. Όλοι μαζί τα τελευταία χρόνια έγδαραν το λαό με τους μνημονιακούς νόμους. Όλοι τους ψήφισαν και εφάρμοσαν τους προϋπολογισμούς σύμφωνα με τους οποίους ο λαός πληρώνει σταθερά το 95% των φόρων. Και αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της ασυλίας των εφοπλιστών» υπογράμμισε.

«Και βέβαια όλοι μαζί απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για κατάργηση άδικων έμμεσων φόρων. Και τώρα δήθεν μαλώνουν, έλεος πια, έχει και η κοροϊδία τα όρια της!» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Είναι να γελάει κανείς με την προσπάθεια της ΝΔ να παρουσιαστεί αντιφορολογικό κόμμα και την προσπάθεια ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιαστούν ως θιασώτες μιας πιο δίκαιης δήθεν φορολογίας» υπογράμμισε.

«Το μόνο πράσινο που γνωρίζουν όλοι αυτοί είναι το πράσινο του χρήματος»

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» που, όπως είπε «από την πολλή “πρασινάδα” και την πολλή ευαισθησία για το περιβάλλον έχει βαφτίσει “φυσικό αέριο” το μεθάνιο και το έχει φέρει πρώτο στο μείγμα παραγωγής ενέργειας στη χώρα μας, παρόλο που -μέχρι σήμερα- δεν υπάρχουν τέτοιες εγχώριες πηγές».

Αναφερθείς στα σχέδια για την εγκατάσταση του τερματικού σταθμού LNG, υγροποιημένου φυσικού αερίου, στο λιμάνι του Βόλου, διερωτήθηκε τι έχει να κερδίσει ο λαός για να επωμιστεί τους κινδύνους. «Γιατί να διακινδυνεύσουμε να θρηνήσουμε νέα Τέμπη;» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι μεγάλη κοροϊδία η λογική που λέει ότι αν κατασκευαστεί το τερματικό LNG στη Μαγνησία θα έχει ο λαός της πιο φθηνό φυσικό αέριο. Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν εξοργιστικό, να μας παριστάνουν τους ευαίσθητους για το περιβάλλον η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που τετραπλασίασαν το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο του οργανικού άνθρακα στα καυσαέρια των τσιμεντοκλιβάνων, προκειμένου να αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά η καρκινογόνα καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ εδώ στο Βόλο. Το μόνο πράσινο που γνωρίζουν όλοι αυτοί, η ΕΕ, το κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν, είναι το πράσινο του χρήματος και του κέρδους» διεμήνυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται ποιος θα υλοποιήσει καλύτερα τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

«Οι σχεδιασμοί για το LNG αντικειμενικά «κουμπώνουν» με τη συνολικότερη μετατροπή της Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ.  Και αυτό είναι ένα ακόμα ερώτημα που καλείται να απαντήσει ο καθένας και η καθεμιά μπροστά στην κάλπη της 25ης Ιουνίου: Θα συμβιβαστούμε με τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η πολιτική; Θα συμβιβαστούμε με τη μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό του ΝΑΤΟ;» συνέχισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ,

«ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται μεταξύ τους, ποιος θα υλοποιήσει καλύτερα τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως αυτά ακριβώς τα ζητήματα απουσιάζουν από τη μεταξύ τους αντιπαράθεση, συνολικά από την πολιτική συζήτηση.

Τώρα λοιπόν είναι η ευκαιρία να στείλετε μήνυμα με την ψήφο σας. Να γυρίσετε την πλάτη στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικού πολέμου. Να στηρίξετε αποφασιστικά το ΚΚΕ, που με συνέπεια λόγων και έργων μπήκε μπροστά, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στο μακελειό των ιμπεριαλιστών» τόνισε.

«Το βήμα που κάναμε στις 21 Μαΐου μπορεί τώρα να γίνει άλμα»

«Έχει να περιμένει κάποιο όφελος ο λαός της Μαγνησίας από το 43% που έδωσε στη ΝΔ και από το 71% που έδωσε αθροιστικά σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ; Τίποτα απολύτως. Δεν χρειάζεται να το ξαναδώσει, γιατί αύριο θα το βρει απέναντί του. Αντίθετα, η σημαντική αύξηση σε ψήφους και σε ποσοστό για το ΚΚΕ και εδώ στη Μαγνησία, που το έφεραν μια ανάσα από την τρίτη θέση, αποτελούν μια πραγματικά σημαντική καινούρια δύναμη» σημείωσε.

«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική.[…] Το βήμα που κάναμε στις 21 Μαΐου μπορεί τώρα να γίνει άλμα. Με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, με δυνατό τον λαό και το κίνημά του, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη. Όσοι το τολμήσατε, κάν’ τε το ξανά. Είδατε ότι δεν είστε μόνοι σας. Και όσοι το σκεφτήκατε και διστάσατε, έχετε άλλη μια ευκαιρία για να κάνετε τη σωστή επιλογή. Την επιλογή της δύναμης, του αγώνα και της ελπίδας για τον λαό.

ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!» κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024