Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μπάιντεν-Σούνακ: «Ακλόνητη η υποστήριξή μας στην Ουκρανία»

Συνάντηση Μπάιντεν-Σούνακ: «Ακλόνητη η υποστήριξή μας στην Ουκρανία»

Την ακλόνητη υποστήριξή τους στην Ουκρανία εξέφρασαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον, την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ, εξέφρασαν την «ακλόνητη υποστήριξή τους» στην Ουκρανία και καταδίκασαν από κοινού τη «βίαιη επιθετικότητα» της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, μαζί με περισσότερους από 50 εταίρους, έχουν δεσμεύσει ιστορικά επίπεδα βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Βρετανό πρωθυπουργό «για την ισχυρή ηγεσία του, που συνεισφέρει σημαντικά ποσά βοήθειας για την ασφάλεια και εκπαίδευση στα ουκρανικά στρατεύματα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τον εξοπλισμό και τα πυρομαχικά που τους παρέχουμε συλλογικά».

Σούνακ: Αποφασιστική η συμβολή των ΗΠΑ

Από την πλευρά του, ο Σουνάκ είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι περήφανο για τη συνεισφορά του στην πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων τανκς, όπλων μεγάλης εμβέλειας και εκπαίδευσης για τους στρατιώτες του Κιέβου.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι ήταν η ηγεσία και οι πόροι των ΗΠΑ που παρείχαν την «αποφασιστική συμβολή» επιτρέποντας στην Ουκρανία να συγκρατήσει την ευρεία επίθεση της Ρωσίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι δυο τους θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την προστασία της εθνικής τους ασφάλειας.

«Θα βοηθήσουμε για όσο διάστημα χρειαστεί»

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα έχουν την απαραίτητη χρηματοδότηση για να στηρίξουν την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας για όσο διάστημα χρειαστεί.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι είναι σίγουρος για τη συνέχιση της χρηματοδότησης παρά τα όσα ακούτε από «μερικές φωνές σήμερα στο Καπιτώλιο» αναφερόμενος σε αμερικανούς γερουσιαστές που έχουν εκφράσει σκεπτικισμό για την έκταση και τη διάρκεια της βοήθειας της χώρας προς το Κίεβο.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου υποσχέθηκε να μοιραστεί το βάρος της βοήθειας λέγοντας πως «είναι πραγματικά απολύτως λογικό για τον αμερικανικό λαό να ακούσει τι λέω και ελπίζουμε να αναγνωρίζει την ευγνομωσύνη μας προς τις ΗΠΑ για την υποστήριξή της στην κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και να αναρωτηθεί αν όλοι κάνουν αυτό που τους αναλογεί», είπε ο Σουνάκ.

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024