Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Η μεγάλη βραδιά του Λούντζη

Ολυμπιακός: Η μεγάλη βραδιά του Λούντζη

Η απουσία του Κώστα Σλούκα στον δεύτερο τελικό με τον Παναθηναϊκό, δίνει την ευκαιρία στον Μιχάλη Λούντζη να αποδείξει για ακόμα μία φορά την αξία του.

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο τελικό της Basket League στο ΟΑΚΑ, χωρίς να έχει την πολύτιμη βοήθεια του Κώστα Σλούκα.

Ο Έλληνας γκαρντ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπισε τις προηγούμενες ημέρες, το οποίο δεν τον άφησε να προπονηθεί και έμεινε εκτός αποστολής για το αποψινό ντέρμπι. Η παραπάνω εξέλιξη σαφώς και επηρεάζει τον Ολυμπιακό, που γνωρίζει όμως τον τρόπο να ανταπεξέλθει χωρίς τον διεθνή playmaker. Με τον Αϊζάια Κάνααν να βρίσκεται εκτός λίστας ξένων για το πρωτάθλημα, μοιραία το βάρος στη θέση του γκαρντ θα πέσει (και) στον Μιχάλη Λούντζη.

Ο Λούντζης, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν έχει αποδείξει πως όποτε χρειαστεί είναι έτοιμος να προσφέρει, έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει και σήμερα ακριβώς αυτό. Απέναντι στον Παναθηναϊκό, σε έναν τελικό, να κάνει το βήμα μπροστά και να στείλει το μήνυμα πως η ομάδα μπορεί να στηριχθεί πάνω του, εν τη απουσία του Σλούκα. Όπως το έκανε και σε εκείνο το παιχνίδι της Euroleague στο ΣΕΦ, με αντίπαλο την Αναντολού Εφές, στο παιχνίδι που ο Ολυμπιακός επικράτησε με 76-70 και ανάγκασε μέχρι και τον Εργκίν Αταμάν να κάνει ειδική αναφορά σε εκείνον, μετά το τέλος του αγώνα.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού είχε πραγματοποιήσει μια τρομερή εμφάνιση απέναντι στην τουρκική ομάδα, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 2 κλεψίματα και 18 στην αξιολόγηση, καταγράφοντας μάλιστα πέντε ρεκόρ καριέρας σε πόντους, ριμπάουντ, εύστοχα δίποντα και τρίποντα, αλλά και στο ranking! Μετά από εκείνο το παιχνίδι είχε δηλώσει στο «10», γνωρίζοντας και πάλι από πριν την απουσία του Σλούκα:

«Ήξερα ότι θα παίξω παραπάνω ναι, ήμουν προετοιμασμένος και προσπάθησα να μπω όσο πιο συγκεντρωμένος γινόταν, αλλά εγώ προσπάθησα να κάνω αυτό που κάνω πάντα κυρίως στην άμυνα. Στην επίθεση προσπάθησα να στήσω την ομάδα και ευτυχώς το ματς πήγε καλά και βρέθηκαν και κάποια ελεύθερα σουτ και η ομάδα έβγαλε μεγάλες άμυνες, οπότε αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο».

Σήμερα, το διακύβευμα είναι αρκετά πιο σημαντικό από ένα παιχνίδι κανονικής διάρκειας στη Euroleague, ωστόσο ο Λούντζης μπορεί και πάλι να είναι εκείνος που θα καλύψει με μεγάλη επιτυχία το κενό του Σλούκα απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Η ευκαιρία είναι μπροστά του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024