Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Spider Man: Είναι η Spider Woman τρανς γυναίκα;

Spider Man: Είναι η Spider Woman τρανς γυναίκα;

Οι θαυμαστές είναι πεπεισμένοι ότι η Spider Woman είναι τρανς γυναίκα.

Το «Spider-Man: Across the Spider-Verse» κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 2 Ιουνίου με μικρούς και μεγάλους να κλείνουν άρον άρον εισιτήρια να παρακολουθήσουν την ταινία στη μεγάλη οθόνη.

Όσοι είδαν πάντως την ταινία κινουμένων σχεδίων παρατήρησαν αρκετά queer στοιχεία, όντας μάλιστα και πεπεισμένοι ότι η Spider Woman ή αλλιως Gwen Stacy είναι τρανς γυναίκα ή αγωνίζεται για τα δικαιώματά τους, όπως γράφει το pinknews.

Αρχικά, παρατηρήθηκε η σημαία των τρανς ατόμων που έφερε τη φράση «προστατέψτε τα τρανς παιδιά» στο φόντο ενός τρέιλερ για την ταινία νωρίτερα φέτος. Η ιστορία της Gwen αντικατοπτρίζει τους κοινωνικούς και εσωτερικούς αγώνες που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τους θαυμαστές.

Είναι, αν θες να είναι

Ακόμη, η χρωματική παλέτα που χρησιμοποιείται για όλες τις σκηνές της Gwen στη Γη-65 εμπεριέχει τα μπλε, ροζ και λευκό, που είναι τα χρώματα που χρησιμοποιούνται για την εν λόγω σημαία.

Αυτή η στιλιστική επιλογή γίνεται ακόμη πιο εμφανής κατά τη διάρκεια μιας καίριας σκηνής όπου η Spider Woman μιλά στον αστυνομικό πατέρα της για την κρυφή της ταυτότητα ως «Γυναίκα Αράχνη». Οι θεατές παρατήρησαν ότι κατά τη διάρκεια της ίδιας σκηνής, ένα σήμα της ίδιας είναι σημαίας είναι καρφιτσωμένο στην αστυνομική στολή του πατέρα της Gwen.

Ενώ η ταυτότητα φύλου της Gwen Stacy δεν είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πλοκής του Across the Spider-Verse, οι αγώνες που αντιμετωπίζει στη ζωή της έχουν απήχηση στην τρανς κοινότητα και την έχουν εδραιώσει ως τρανς περσόνα, είτε είναι cisgender είτε όχι.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024