Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Hikvision: Γιατί η Βρετανία ξηλώνει τις κάμερες κινεζικής κατασκευής

Hikvision: Γιατί η Βρετανία ξηλώνει τις κάμερες κινεζικής κατασκευής

Η Δύση ανησυχεί ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις κάμερες ασφάλειας για κατασκοπεία.

Λόγω ανησυχίας ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στις ευαίσθητες εικόνες, η Βρετανία θα απομακρύνει τις κάμερες κινεζικής κατασκευής από ευαίσθητες κυβερνητικές εγκαταστάσεις.

Ήδη από τον περασμένο χρόνο η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ -ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την Κίνα τη μεγαλύτερη παγκοσμίως πρόκληση για την ασφάλεια και την ευημερία- ζήτησε από τις υπηρεσίες της να μην να εγκαθιστούν κάμερες ασφάλειας κινεζικής κατασκευής.

Σύμφωνα με έγγραφο του αμερικανικού Πενταγώνου που διέρρευσε τον Απρίλιο, η κινεζική Hikvision, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής καμερών ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο, «μεταμφιέζει» προϊόντα της που πωλούνται στην αμερικανική κυβέρνηση ώστε να λειτουργούν ως κερκόπορτα για τους κατασκόπους της Κίνας.

Για λόγους ασφάλειας οι ΗΠΑ έχουν ήδη απαγορεύσει τα προϊόντα της Hikvision, η οποία έχει εξασφαλίσει επικερδή συμβόλαια για την κατασκευή ενός τεράστιου δικτύου επιτήρησης στην Κίνα, δίκτυο που παρακολουθεί και την διωκόμενη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Τους τελευταίους μήνες κι άλλες Δυτικές κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα κατά της εταιρείας, της οποίας μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο κρατικός όμιλος China Electronics Technology Group Corporation.

Στο έγγραφο που διέρρευσε από το Πεντάγωνο, η Hikvision φέρεται να «συνεργάζεται με κινεζικές οντότητες πληροφοριών» και «χρησιμοποιεί τις σχέσεις της με μεταπωλητές για να πουλά τα προϊόντα της στις ΗΠΑ με άλλες εμπορικές επωνυμίες.

Βρετανοί βουλευτές είχαν ζητήσει παλαιότερα να απαγορευτούν τα προϊόντα όχι μόνο της Hikvision αλλά και της Dahua.

Τον Μάρτιο, η Βρετανία απαγόρευσε την εφαρμογή TikTok στα κυβερνητικά τηλέφωνα, ενώ το 2020 ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει εξοπλισμό της κινεζικής Huawei στα δίκτυα 5G.

Οι εταιρείες και η κινεζική κυβέρνηση αρνούνται τις κατηγορίες για κατασκοπεία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024