«Η Ουκρανία έχει αρκετά όπλα για μια αντεπίθεση κατά της Ρωσίας, η οποία θα φέρει στη χώρα τη νίκη που χρειάζεται για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Εκτίμησε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ «θα ήταν πιθανώς δυνατή για την Ουκρανία μόνο μετά το τέλος των ενεργών εχθροπραξιών». Το Reuters αναφέρει ότι ο Κουλέμπα δεν απάντησε στο ερώτημα εάν είχε ξεκινήσει η ανοιξιάτικη αντεπίθεση της Ουκρανίας που είχε εξαγγελθεί εδώ και καιρό.

Χωρίς προειδοποίηση η έναρξη της αντεπίθεσης

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hana Malyar δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν «επιθετικές ενέργειες» σε ορισμένες περιοχές αυτής της χώρας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μια μεγάλη ουκρανική επίθεση στο Ντόνετσκ, ενώ ο διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, Oleksandr Sirsky, είπε ότι τα στρατεύματα «προχωρούσαν» προς το Μπαχμούτ και κατέστρεψαν μια ρωσική θέση κοντά στην πόλη, μεταδίδει το Tanjug.

Σύμφωνα με το BBC, από το Κίεβο ανακοινώθηκε ότι δεν θα προειδοποιήσει για την έναρξη αντεπίθεσης, ενώ οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι τελευταίες αναφορές για τις εξελίξεις στο μέτωπο συνιστούν ενδείξεις ότι η αντεπίθεση μπορεί να έχει ξεκινήσει.