Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλιάνο: «Ματς από εκείνα που μένουν στην ιστορία»

Ιταλιάνο: «Ματς από εκείνα που μένουν στην ιστορία»

Ο Βιντσέντζο Ιταλιάνο περιμένει από τους παίκτες της Φιορεντίνα να μην αφήσουν αυτή την ιστορική ευκαιρία.

Η Φιορεντίνα πρέπει να… βγάλει καρδιά στον τελικό του Europa Conference League της Τετάρτης (7/06) απέναντι στην Γουέστ Χαμ, όπως επισήμανε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της, Βιντσέντζο Ιταλιάνο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθούμε σε έναν τελικό με αυτά τα καταπληκτικά παιδιά κι αυτόν τον απίστευτο σύλλογο. Πρόκειται σαφώς για ένα από εκείνα τα ματς που μένουν στην ιστορία», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των «Βιόλα» και συνέχισε: «Θα παίξουμε ανοιχτά, με όλα μας τα χαρτιά.

Είμαστε εδώ φορτωμένοι με αυτοπεποίθηση, κυρίως χάρη στον υπέροχο δεύτερο γύρο που κάναμε. Προφανώς γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα μεγάλης αξίας, όπως είναι η Γουέστ Χαμ. Έχουμε την καρδιά, το δείξαμε και αύριο πρέπει να την… βγάλουμε στο γήπεδο».

Η Φιορεντίνα έχει ήδη συμμετάσχει σε έναν τελικό μέσα στη σεζόν, σε αυτόν του Coppa Italia όπου ηττήθηκε από την Ίντερ με 2-1 στις 24 Μαΐου. Κανείς από το σύλλογο δεν θα ήθελε να επαναληφθεί κάτι τέτοιο και το βράδυ της Τετάρτης.

«Αυτή τη στιγμή, σκεφτόμαστε το «ταξίδι» που είχαμε ολόκληρη τη σεζόν, ξεκινώντας από τα play off εναντίον της Τβέντε και φτάνοντας μέχρι τον τελικό», είπε ο Ιταλιάνο και πρόσθεσε: «Δεν πίστευα ότι θα φτάναμε εδώ. Σιγά-σιγά αποκτήσαμε τη σωστή νοοτροπία και πίστη στον εαυτό μας. Έχουμε ό,τι χρειάζεται για να δημιουργήσουμε προβλήματα στη Γουέστ Χαμ, αλλά σε αυτές τις καταστάσεις χρειάζεστε πάντα και λίγη τύχη.

Αυτή είναι η πρώτη μου ευρωπαϊκή διοργάνωση ως προπονητής και νιώθω κι εγώ πιο ώριμος. Ανυπομονούσα…», ανέφερε ο προπονητής της Φιορεντίνα. «Η Γουέστ Χαμ είναι μια ομάδα γεμάτη παίκτες με ποιότητα και ταλέντο.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί στον τελικό ακόμη και μια πολύ μικρή λεπτομέρεια θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά», επισήμανε ο Ιταλιάνο και κατέληξε: «Διαθέτει παίκτες με ψηλά κορμιά, οπότε τα στημένα θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024