magazin
Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Η ιστορία γράφεται από τους νικητές ή οι έσχατοι γίνονται πρώτοι - Διαλέξτε

Αυτό είναι το χειρότερο επάγγελμα στην ιστορία

Αυτό είναι το χειρότερο επάγγελμα στην ιστορία

Μακράν το πιο αηδιαστικό που έχει υπάρξει...

Εκατομμύρια εργαζόμενοι εκεί έξω καταριούνται τη δουλειά που κάνουν κάθε πρωί που ξυπνούν. Θεωρούν το επάγγελμά τους βαρετό, μη παραγωγικό, άλλοι θεωρούν ότι παίρνουν πολύ λίγα λεφτά για αυτό που κάνουν, ενώ κάποιοι άλλοι δυσφορούν με το κλίμα στον εργασιακό τους χώρο.

Όλα τα παραπάνω είναι κατανοητά και συμβαίνουν σε πολλούς εργαζόμενους ανά τον κόσμο. Μπορεί και σε εσάς που διαβάζετε αυτό το κείμενο. Μπορεί να έχετε ταυτιστεί με τις παραπάνω γραμμές.

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο πρέπει να σας πω ότι αφού ταυτίζεστε με τις παραπάνω γραμμές κι όχι με αυτές που θα ακολουθήσουν είστε πάρα πολύ τυχεροί!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Καταρχάς να πούμε ότι είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που η τεχνολογία έχει προχωρήσει κι έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, ώστε ακόμα και τα χειρότερα επαγγέλματα σήμερα δεν συγκρίνονται ούτε τα… μέτρια του παρελθόντος.

Αυτό είναι το χειρότερο επάγγελμα του κόσμου

Σήμερα θα μιλήσουμε για το (ίσως) χειρότερο επάγγελμα του κόσμου όλου. Ευτυχώς, πλέον δεν υπάρχει, μιας και κάποιος άνθρωπος -ευτυχώς- σκέφτηκε το αποχετευτικό σύστημα, με αποτέλεσμα να απαλλάξει χιλιάδες συνανθρώπους του από αυτόν τον εφιάλτη.

Το επάγγελμα τότε λεγόταν gong farmer. Κι αν η λέξη σας ακούγεται εντελώς ξένη, για αρχή να σας ενημερώσω ότι δεν έχει καμία σχέση με το gong, το όργανο που χτυπούσε ο Μου-σου στη Μουλάν.

Όχι, δεν έχει καμία σχέση με αυτό…

Στην πραγματικότητα, προέρχεται από το going, που χρησιμοποιείται ως «πηγαίνω στην τουαλέτα».

Στον Μεσαίωνα, όταν δεν υπήρχαν συστήματα αποχέτευσης, κάποιος έπρεπε να καθαρίζει τις τουαλέτες των σπιτιών.

Οι gong farmers λοιπόν, ήταν οι άνθρωποι που αναλάμβαναν να μετακινήσουν τα ανθρώπινα απόβλητα από τις τουαλέτες της εποχής και να τα πάνε στα σημεία που θα τα πετούσαν.

Απαίσια μυρωδιά, αλλά… καλά λεφτά

Οι άνθρωποι του Μεσαίωνα σπάνια έκαναν μπάνιο. Έτσι, οι gong farmers μύριζαν πραγματικά πολύ άσχημα. Μάλιστα, εξαιτίας της απαίσιας δυσοσμίας τους, συχνά περιορίζονταν τα μέρη όπου μπορούσαν να ζήσουν. Επιτρέπονταν να εργάζονται μόνο τη νύχτα για να μην τους βλέπουν και τους μυρίζουν οι συμπολίτες τους.

Εκτός από την απαίσια μυρωδιά και την πιθανή έλλειψη φίλων, οι gong farmers αντιμετώπιζαν συγκεκριμένους επαγγελματικούς κινδύνους. Η αποσύνθεση των περιττωμάτων μπορούσε να παράγει δηλητηριώδη αέρια.

Από την άλλη πλευρά, οι gong farmers πληρώνονταν καλά, συχνά κερδίζοντας σε μια μέρα όσα άλλοι εργάτες μπορεί να έβγαζαν σε μια εβδομάδα. Είχαν και μια άλλη πιθανή πηγή εισοδήματος. Κάποιοι απρόσεκτοι άνθρωποι μπορεί να έριχναν δαχτυλίδια ή νομίσματα στους βόθρους και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση κανένας να βάλει το χέρι του να τα πιάσει.

Εκτός βέβαια από τους τολμηρούς gong farmers, οι οποίοι έψαχναν με γυμνά χέρια μέσα στους βόθρους, αναζητώντας αυτούς τους θησαυρούς.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, να σκεφτείτε το παραπάνω κείμενο την επόμενη φορά που θα γκρινιάξετε για τη βαρετή δουλειά γραφείου σας.

Only in

«Είμαι και εγώ παντρεμένος με τον σύντροφό μου στο εξωτερικό» - Όσα είπε ο Πατέλης για την ισότητα στον γάμο

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού στον απόηχο της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον γάμο των ομοφυλοφίλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023